Bijgewerkt: 23 juli 2024

Rijksmuseum in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-04-2013

Uithoorn - Op 13 april 2013 opende het Rijksmuseum zijn deuren weer voor het massaal opgekomen publiek. Dat de Nachtwacht er hangt is natuurlijk bekend, maar over de uitgebreide kostuum- en textielcollectie van het Rijksmuseum is minder bekend.

wapenrok Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2013)

Nassause wapenrok, Johan Pietersz. Smout, 1647. Op de voorkant, op de achterkant én op de mouwen staat het wapen van prins Frederik Hendrik van Oranje-Nassau. De 'wapenrok' is gemaakt voor zijn staatsbegrafenis op 10 mei 1647 in Delft


Daarom komt Suzan Meijer, hoofd van het textielrestauratieatelier van het Rijksmuseum, op woensdag 24 april 2013 naar bibliotheek Uithoorn. Zij vertelt ondermeer over het atelier. Hier werken drie restauratoren aan de collectie die onder andere bestaat uit wandtapijten en kostuums.

Verder komt u alles te weten over textiel in het Rijksmuseum, en wat er behalve restauratie verder nog gebeurt in het atelier. Een uniek kijkje achter de schermen, zonder lange wachtrijen. Woensdag 24 april - 20.15 u - 21.15 u - Bibliotheek Uithoorn - Prijs: € 7,50 - Pashouders € 5 - Voorverkoop korting €1,-. Kaarten zijn in alle Amstelland bibliotheken te verkrijgen en online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.