Bijgewerkt: 17 juni 2024

Ride for the Roses 2015, langs werelderfgoed in gemeente Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Ride for the Roses
11-06-2015

Op 6 september 2015 vindt de 18de editie van de Ride for the Roses plaats. Vanuit de bloemenveiling in Aalsmeer vertrekken zo’n 11.000 fietsers voor hun 100, 50 of 25 kilometer. Zij halen die dag zoveel mogelijk geld op voor KWF Kankerbestrijding. Maar ze fietsen natuurlijk ook om te genieten van alles wat de mooie routes te bieden hebben. Zo komen de deelnemers aan de 25 en 50 km onder andere langs werelderfgoed in de gemeente Aalsmeer. Fort Kudelstaart, onderdeel de Stelling van Amsterdam, staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en laat deelnemers aan de Ride kennismaken met een mooi stukje historie.

Foto Amstelveen
(Foto Ride for the Roses
- 2015)


Fort Kudelstaart


Genieten op de fiets tijdens de toeristische routes

De 50 en de 25 km tochten van de Ride for the Roses gaan over gewone fietspaden en zijn geschikt voor iedereen. De toertocht van 25 km is een ‘rondje Westeinder’. De 50 km loopt na de Westeinderplassen verder langs de Braassemermeer via Roelofarendsveen, Hoogmade en Woubrugge. Beide routes voeren u langs prachtige plekjes in de regio. En ook langs talrijke terrassen om uit te rusten en een heerlijke cappuccino met appeltaart te bestellen. De Ride is dus naast fietsen voor een goed doel ook een gezellige, sportieve dag met de hele familie, een groep vrienden, de sportvereniging of collega’s. Alle deelnemers, van jong tot oud, getraind of ongetraind, kunnen genieten van de mooie landelijke omgeving van Noord- en Zuid-Holland.

Werelderfgoed in Kudelstaart

Heel speciaal is dat de 25 en 50 km beiden langs werelderfgoed komen. In Kudelstaart, gemeente Aalsmeer, ligt Fort Kudelstaart. Dit fort uit 1906, waar nu een jachthaven is gevestigd, is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling bestaat uit 46 forten en batterijen, dijken en sluizen rondom Amsterdam en is nu een groene ring rondom Amsterdam. Deze linie werd gebouwd tussen 1880 en 1914 en moest de vijand buiten de hoofdstad houden. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Tot voor kort was Fort Kudelstaart nog in eigendom van Defensie. Sinds kort is gemeente Aalsmeer de trotse eigenaar.

Speciale Ride for the Roses actie – maak kans op een rondleiding door het fort

Er is veel te zien bij en om het fort en er langs fietsen is al heel mooi. Er is ook veel te vertellen over het fort. Tijdens de Ride for the Roses is er een speciale actie. Op zondag 6 september geeft Jan van Veen van Fort Kudelstaart ’s middags drie exclusieve rondleidingen door het fort. Heel bijzonder omdat Fort Kudelstaart slechts beperkt toegankelijk is voor publiek. Een unieke kans dus om eens een kijkje te nemen bij dit mooie Fort.

Hoe maak je kans op zo’n rondleiding?

Ride for the Roses kan ongeveer 60 inschrijvers hiermee blij maken. Schrijf je voor 25 juni in voor de 25 of 50 km via http://ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven/. Stuur na ontvangst van je inschrijfbevestiging een email naar info@ridefortheroses.nl met je naam, fietsafstand en je contactgegevens. Je krijgt bericht van de organisatie of je tot de gelukkigen behoort en wanneer je zondagmiddag 6 september wordt verwacht bij Fort Kudelstaart. Een leuke afsluiting van een sportieve en gezellige dag.


Over de Ride for the Roses

Op 6 september 2015 is de 18e editie van de Ride for the Roses in Nederland. Dit bijzondere wielerevenement vindt plaats in provincie Noord-Holland met een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. De start en finish is bij partner FloraHolland in gastgemeente Aalsmeer. Het evenement is inmiddels een begrip in de Nederlandse wielerwereld. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo'n 11.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.