Bijgewerkt: 19 mei 2024

Ride for Hope 2012: durf jij de uitdaging aan?

Nieuws -> Sport

Bron: Ride for Hope
04-02-2012

De tweede editie van de RideForHope zal dit jaar wederom door ons land fietsen! Op 15,16 en 17 juni 2012 zullen de deelnemers van Nederlands langste benefiet wielertocht door maar liefst twaalf provincies fietsen en dit alles in maar drie dagen! Durf jij deze uitdaging aan? Twijfel dan niet langer en schrijf je NU in voor deze benefiet tocht, waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan kankerbestrijding!

Ride for Hope

De RideForHope is de langste benefiet wielertocht van Nederland voor de kankerbestrijding. De deelnemers fietsen in 3 dagen over een route in de vorm van een 'Ribbon', het internationale teken van hoop. Ze fietsen door alle 12 provincies van Nederland, omdat kanker iedereen treft. Na 3 dagen fietsen wordt het eindpunt bereikt: de befaamde Cauberg in Limburg.

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Voor één op de drie Nederlanders is hoop een woord van toekomst. En hoop willen de deelnemers van de RideForHope brengen. We willen de best mogelijk zorg voor kankerpatiënten. We willen genezing!

ride4hope Amstelveen
(Bron ride4hope - 2012)

De flyer van Ride for Hope 2012


Interesse?

Altijd al een actieve rol willen spelen in de strijd tegen kanker? Dit is DE kans om jouw steentje bij te dragen door middel van het binnenhalen van donaties die in zijn geheel ten goede komen aan onderzoek naar kanker.

De fietstocht bestaat uit zes etappes van ieder ongeveer 125 kilometer en kan individueel of als team gereden worden als full ride of als estafette (ieder één of meerdere etappes). Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemer € 100, -, deze zijn bestemd om alle kosten te dekken die gemaakt worden voor de gehele organisatie rondom de RideForHope.

Daarnaast wordt van elke deelnemer een sponsorbijdrage van minimaal € 1.500, - per deelnemer verwacht en deze gaan voor de volle 100 % rechtstreeks naar onderzoek naar kanker! Inschrijven is mogelijk via onze website: www.rideforhope.nl !!!

RideForHope?

De RideForHope is een initiatief van kankerpatiënt Nico Faaij. Nico kreeg in 2007, toen 38 jaren jong, de diagnose van onbehandelbare hersenkanker met daarbij de boodschap, dat hij nog maar enkele jaren te leven zal hebben. Een "hope"-loze mededeling voor een vader van twee kleine kinderen. Ondanks een genezingskans van 0% ging Nico niet bij de pakken neerzitten; als vervend wielrenner bedacht hij een fietsevenement wat alle kanker patiënten en naasten met elkaar bindt. De route in de symbolische Ribbon door heel Nederland, het teken van hoop wat hij alle kankerpatiënten toewenst, omdat kanker zonder hoop het ergste is wat je kunt overkomen.

Van de eerste RideForHope heeft Nico zelf bijna 500 kilometer van de 770 km gereden, begeleid door twee teams van 10 collega's en 10 doctoren uit zijn behandelend ziekenhuis het Erasmus MC. Hij werd hiermee 12e van de 40 deelnemers. Nico Faaij bij de finish: "Nooit zal ik deze dagen vergeten, dat we samen verschil kunnen en willen maken voor mensenlevens waarvoor wij de enige hoop zijn. Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord kanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.