Bijgewerkt: 23 juli 2024

Ricoh GRX demodagen bij Foto Herder

Nieuws -> Technologie

Bron: Foto Herder
01-11-2011

Op zaterdag 5 en zondag 6 november 2011 kunnen bezitters van een Ricoh GXR camerasysteem uitkijken naar een nieuw accessoire; de Ricoh GRX Mount A12 bij Foto Herder aan de Rembrandtweg 104 in Amstelveen.

De nieuwe Ricoh GXR Mount A12 is een lensvattings-eenheid met een APS-C formaat CMOS sensor en een nieuw ontwikkelde spleetsluiter om Leica M-lenzen te koppelen. De Ricoh GXR werd in december 2009 op de markt gebracht en is een uniek camerasysteem met verwisselbare units, waarbij lenzen kunnen worden verwisseld door het monteren van camera-units, waarvan de lens, de beeldsensor en de beeldprocessor zijn geïntegreerd in één unit.

ricoh Amstelveen
(Foto Frans Limburg - 2011)

De GXR MOUNT A12 is compatibel met de Leica M-mount. De Leica M-mount is een camera lens die is geïntroduceerd in 1954 met de Leica M3 en een scala aan lenzen. Op de foto is de Ricoh GXR camera met een peperdure Leica Leitz Summicron 35 mm lens M3 versie uit 1965


Daarnaast is het mogelijk, dankzij de unieke capaciteit om andere verwisselbare units dan camera-units onder te brengen, het systeem uit te breiden met verschillende andere apparaten.  

GXR Mount A12

De Ricoh GXR Mount A12 is compatible met Leica M-vatting en kan via een zogenaamde conversieadapter zelfs voor meer types vattingen gebruikt worden. Er zijn verschillende nieuwe functies die er voor zorgen, dat je optimaal het potentieel van de lens kunt gebruiken.

ricoh Amstelveen
(Foto Frans Limburg - 2011)

De Ricoh GXR camera met verwisselbare beeldsensoren


Zo kan de Ricoh GXR Mount A12 de kleuring in de hoeken corrigeren en is er een correctie van de verlichting in de randgebieden mogelijk binnen een bereik van -3 tot +3. Maar ook typische ‘lensfouten, zoals vervormingen in de randgebieden kunnen worden gecorrigeerd.

ricoh Amstelveen
(Foto Frans Limburg - 2011)

De Ricoh GXR camera en beeldsensor unit met de Leica M-mount lens


Ricoh GXR A12 met CMOS sensor

De Ricoh GXR A12 heeft een APS-C formaat CMOS sensor met een geoptimaliseerde microlens lay-out, waarmee het mogelijk wordt voldoende helderheidniveaus garanderen, zelfs in de randgebieden van het beeld.

Uw Leica M-lens krijgt een 2de kans! Test het zelf bij de beste fotospecialisten van Amstelveen: Foto Herder, op zaterdag 5 en zondag 6 november 2011, Rembrandtweg 104, 1181 GW Amstelveen. Bekijk ook de website van Ricoh over de GRX camera.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.