Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Resultaat Blauwe Vliet

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
06-11-2006

Op zondagochtend 5 november 2006 sloot de Politie Amsterdam-Amstelland de actieweek Blauwe Vliet af. Aan deze grootschalige opsporings- en toezichtactie deden meer dan 300 agenten mee. Verspreid over de hele regio werden tientallen verkeerscontroles, opsporing- toezicht en preventief fouilleringsacties uitgevoerd.

In totaal werden 350 personen gearresteerd voor onder andere verboden wapenbezit, rijden onder invloed, handel in drugs, het nog uitzitten van gevangenisstraf, diefstal van auto's, motoren en fietsen, overtreding van de vreemdelingenwet, heling en straatroof. Ruim 5000 bekeuringen werden uitgeschreven voor verkeerstechnische gebreken, onverzekerd rijden, fiets- en bromfietsverlichting, autogordels en rijden door rood licht.

In totaal werd voor meer dan 4800 euro aan openstaande geldboetes geïnd en meer dan 200 dagen openstaande gevangenisstraf opgelegd en uitgevoerd. De Douane, Rijksbelastingdienst, dienst Motorrijtuigenbelasting, Sociale inlichtingen en Opsporingsdienst en de dienst Belastingen Amsterdam maakten voor ruim 251.000 euro aan naheffingen en niet voldane belasting- en invoerrechten op. Tijdens de acties werden diverse technische hulpmiddelen ingezet, zoals de Catch-ken, om zoveel mogelijk gericht te controleren.

Ruim 10.000 bestuurders ondergingen de alcoholtest. Voor 120 alcomobilisten liep dit minder goed af. Zij werden betrapt op alcoholmisbruik en moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Van negen bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol hadden genuttigd.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.