Bijgewerkt: 25 juli 2024

Restaurant Aan de Poel kreeg haar eerste Michelinster

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-11-2008

Het College van B en W van Amstelveen feliciteert Restaurant Aan de Poel met het behalen van haar eerste Michelinster. De gemeente is verheugd met deze prestatie en vindt het bijzonder dat een restaurant dat net begonnen is in Amstelveen, nu al dit niveau heeft weten te bereiken. Het halen van een Michelinster past volgens het gemeentebestuur in het aanbod en diversiteit van horeca die de gemeente nastreeft.

Burgemeester Van Zanen en wethouder Groot van Economische Zaken hebben op 25 november 2008 een bezoek gebracht aan de nieuwste sterwinnaar om chef-kok Stefan van Sprang en sommelier/maître Robbert Veuger persoonlijk te feliciteren.

De Poel  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Robbert Veuger sommelier en chefkok Stefan van Sprang van Restaurant Aan de Poel


Michelinster?

De Michelin Guide (Le Guide Michelin) is een reeks jaarlijkse gids boeken, die zijn gepubliceerd door Michelin voor meer dan een dozijn landen. De term verwijst standaard naar de Rode Michelin Gids, het oudste en bekendste Europese hotel en restaurant gids, die kent het Michelin-sterren toe.

Michelin geeft ook de Groene Gidsen uit voor reizen en toerisme, maar ook diverse nieuwe publicaties, zoals de Guide Pratique Voyageur, Gids Gourmand , Gids Escapade en Guide Coup de Coeur.

In 1900, André Michelin publiceerde de eerste editie van een gids naar Frankrijk met lijsten voor chauffeurs om reparatieplaatsen- en fatsoenlijk inwoning te vinden en goed eten tijdens het rondrijden. Ook bevatte de gids de adressen van benzine distributeurs, garages en informatie over de brandstofprijzen.

De gids kent een tot drie sterren toe aan een klein aantal restaurants van uitstekende kwaliteit. De sterren worden spaarzaam toegekend. Een beperkt aantal restaurants in elke gids wordt aangeduid door één, twee of drie sterren.

Deze gelden als de belangrijkste waardebepaling voor gastronomische kwaliteit, hoewel de Michelingids geen echte gastronomische gids is, zoals Gault Millau. Desondanks wordt de gids als autoriteit beschouwd op het gebied van lekker eten. Het symbool dat in de gids gebruikt wordt heet ster (Frans: 'étoile'), maar lijkt meer op een zesbladig bloem. (Bron: Wikipedia)

Link: Michelin Nederland 2009 sterrenlijst   ViaMichelinAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.