Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Reizigers vaccinatiepoli gestart in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
11-10-2011

Sinds 1 oktober 2011 is in Ziekenhuis Amstelland een reizigers vaccinatiepoli van start gegaan. Reizigers kunnen vanaf heden elke dinsdagavond bij Vaccinatiepunt terecht voor advies, vaccinaties en malariapreventie voor een reis naar het buitenland.

Vaccinatiepunt is buiten kantooruren geopend. Er wordt gestart met spreekuren op de dinsdagavond. De verwachting is dat het aantal spreekuren snel uitgebreid wordt naar meerdere avonden en de zaterdagochtend. De reizigerspoli houdt spreekuur in Ziekenhuis Amstelland op de Kinderpolikliniek. Ziekenhuis Amstelland is centraal gelegen, goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid.

vaccinatie  Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Vaccinatie is de toediening van antigene materiaal (een vaccin) om het immuunsysteem van een individu te stimuleren om adaptieve immuniteit te ontwikkelen tegen bepaalde infectieziektes


Afspraak maken

Voor een afspraak kunnen reizigers naar de website: www.vaccinatiepunt.nl. Reizigers kunnen zelf kiezen voor een datum en tijd. Verder zullen er nog een aantal persoonlijke (gezondheids-) en reisgegevens gevraagd worden, zodat er een persoonlijk advies voorbereid kan worden. Mensen die niet over internet beschikken kunnen bellen met 0900-8222462.

Goede voorbereiding onontbeerlijk!

Voor reizigers is zich laten (adviseren over) vaccineren een goede, noodzakelijke voorbereiding. Niemand neemt tenslotte graag ongewenste souvenirs mee naar huis zoals bijvoorbeeld malaria, buiktyfus of hepatitis A of B. Vaccinaties zijn vaak nodig voor verre bestemmingen, maar ook voor de meer bekende bestemmingen zoals Egypte, Turkije, Kroatië, Marokko en Tunesië is het belangrijk goed geïnformeerd en gevaccineerd op reis te gaan.

Vaccinatiepunt

Vaccinatiepunt heeft vestigingen in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.vaccinatiepunt.nl of bel naar 0900-8222462. Download de vaccinatie flyer (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.