Bijgewerkt: 28 maart 2024

Regulier klein onderhoud aan de Aalsmeerbaan vanaf 10 september 2018

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
06-09-2018

Op Schiphol wordt van maandagochtend 10 september tot en met maandagochtend 17 september 2018 regulier klein onderhoud verricht aan de Aalsmeerbaan (18R/36L). Tijdens dit onderhoud verwijderen we rubber van de baan, repareren we asfalt en beton en reinigen we de baanverlichting. Door dit reguliere onderhoud aan de Aalsmeerbaan kan het zijn dat de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet voor vliegverkeer. Het afwijkende baangebruik kan leiden tot overlast in de gemeenten die onder de aan- en uitvliegroutes van deze banen liggen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een vliegtuig landt op de Aalsmeerbaan in maart 2012. De Aalsmeerbaan (18L - 36R) is een start- en landingsbaan van luchthaven Schiphol gelegen in de Haarlemmermeer. Hij ligt ten oosten van de Kaagbaan, kruist de Buitenveldertbaan en loopt parallel aan de Zwanenburgbaan en de Polderbaan. De Aalsmeerbaan is 45 meter breed en 3400 meter lang



Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met het Bewoners aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit kan via telefoonnummer 020-601 55 55 of door het raadplegen van de website: www.bezoekbas.nl . Hier staan data van regulier- en groot onderhoud van de andere banen op Schiphol. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.