Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Regionale samenwerking Wet Bibob

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
30-01-2007

Op maandag 29 januari 2007 is door de burgemeesters van de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn een bestuursovereenkomst getekend. De overeenkomsten hebben betrekking op samenwerking in de uitvoering van de Wet Bibob en betekenen een volgende stap in de regionale samenwerking- meldt de Gemeente Amstelveen.

In de bestuursovereenkomsten zijn werkafspraken opgenomen die betrekking hebben op de aanvullende rol en toetsing van het Coördinatiebureau Bibob Amsterdam bij complexe dossiers uit de horeca- en prostitutiebranche. De Gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn kunnen het Coördinatiebureau Bibob Amsterdam om advies vragen over aanvragen om drankvergunningen en aanvragen om exploitatievergunningen voor horeca- en prostitutiebedrijven.

Wat is de Wet Bibob?

Per 1 juni 2003 is de Wet BIBOB (Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur) in werking getreden. De wet moet voorkomen dat de gemeente ongewild criminele activiteiten mogelijk maakt door het verlenen van een vergunning, het verstrekken van subsidie of het verlenen van een overheidsopdracht (aanbesteding).

Op grond van de nieuwe wet is het mogelijk diepgaande onderzoek te doen naar de achtergrond van de persoon of onderneming, die een vergunning aanvraagt voor de exploitatie van een recreatie- of seksinrichting. Als na onderzoek blijkt dat de vergunning mogelijk gebruikt gaat worden voor criminele activiteiten, kan de gemeente de vergunning weigeren.

Toepassingsgebieden

Horeca, seksinrichtingen, speelautomatenhallen, bouwvergunningen, aanbestedingen in bouw, ICT en milieu.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.