Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Regionaal verzamelpunt van plastic doppen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-09-2015

De gemeente Amstelveen doet mee met plastic doppen actie KNGF Geleidehonden. De gemeente Amstelveen heeft positief gereageerd op de vraag van KNGF Geleidehonden om een opslagpunt voor ingezamelde plastic doppen in de regio. Vanaf begin dit jaar roept KNGF landelijk mensen op om plastic doppen apart te houden. De ingezamelde doppen leveren geld op om opleidingen van geleidehonden te financieren.

Foto Amstelveen
(Bron KNGF Geleidehonden - 2015)

De doppen flyer van KNGF Geleidehonden


Anika Blessing van KNGF Geleidehonden: “We zijn in februari 2015 gestart met deze goede doelen actie. Inmiddels zijn er door heel Nederland 300 inzamelpunten en nu drie opslagdepots. Dankzij de gemeente Amstelveen kunnen we ook in deze regio plastic doppen opslaan in een container van 40 kubieke meter. De spaaractie is door mond-tot-mondreclame een succes. Amstelveen kent nog geen inzamelpunten bij particulieren, bedrijven of scholen. Belangstellenden met ruimte voor inzameling van minimaal 10 zakken met plastic doppen van bijvoorbeeld frisdrankflessen, of zuivelpakken, kunnen zich aanmelden via actie@geleidehond.nl. Meer informatie is te vinden op www.geleidehond.nl/doppen

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Peter Bot, (BBA) wethouder Duurzaamheid en afvalbeheer


Peter Bot, (BBA) wethouder Duurzaamheid en afvalbeheer: “KNGF is gevestigd in Amstelveen. Daarom wilde we als gemeente graag meewerken aan hun verzoek voor een regionaal verzamelpunt van plastic doppen in Amstelveen. Het KNGF krijgt een vergoeding van het recyclebedrijf, dat de doppen ophaalt en verwerkt. Door meer bekendheid te geven aan deze mogelijkheid van plastic doppen sparen, verwacht ik ook inzamelpunten in onze gemeente. Ik roep graag scholen en anderen op om hier aan mee te werken.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.