Bijgewerkt: 18 mei 2024

Regen wederom spelbreker tijdens softbalwedstrijd

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
27-08-2012

Softbal - Vrijdagavond 17 augustus 2012 speelde heren softbal 1 van DVH uit bij Adegeest nog ‘even’ snel een inhaal-wedstrijd, en veegde de tegenstander met 2-18 van het veld. Een goede generale repetitie, waarna men zaterdag vertrok naar Praag, waar DVH-Amstelveen deze week voor de tweede keer (op rij) gaat meedingen naar de Europa Cup.

Softbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Softballers in actie


Vorig jaar was het al een zwaar toernooi, maar dit jaar is het NOG sterker bezet, om dat de Europa Cups I en II nu zijn gecombineerd in de ‘Super’ cup. Een totaal van 16 club teams, met in de gelederen een groot aantal wereldtoppers, zal de strijd aanbinden. Er wordt begonnen met 4 poules, waarna vanaf woensdag de nummers 1 en 2 in de poule in de winnaars-bracket gaan proberen de finale te halen.

DVH-Amstelveen heeft een zware opgave in de eerste ronde, als het maandag tegen Medvedi uit Kroatie speelt, en vooral de dinsdag, als Europacup 1 titelverdediger Hurricanes uit Denemarken, en veelvoudig winnaar van de EC Chomutov uit Praag op het programma staan. Met Haldane en Newton uit Canada, en ‘good old’ Jarry Farrel uit Australie in de gelederen, gaat DVH-Amstelveen toch een gooi doen naar de tweede ronde.

Alle overige wedstrijden van de topteams van DVH-Amstelveen vielen verder in het water, alleen honkbal 2 wist het zaterdag net lang genoeg droog te houden om Cromtigers uit Krommenie op een 16-3 nederlaag te trakteren, en daardoor nog steeds de eerste plaats in de competitie te behouden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.