Bijgewerkt: 15 mei 2021

Red Alert app waarschuwt voor extra gevaarlijke drugspillen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Rijksoverheid
28-09-2016

Vanaf 28 september 2016 is de Red Alert app beschikbaar die  waarschuwt voor extra gevaarlijke pillen. Dat maakt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) bekend. De Red Alert app waarschuwt gebruikers van uitgaansdrugs voor pillen die een extra groot risico voor de gezondheid met zich meebrengen. Het Trimbos-instituut bepaalt welke pillen dat zijn op basis van wetenschappelijke informatie. De app is de nieuwste  aanvulling op hoe we al communiceren over de meest gevaarlijke pillen via DIMS (Drugs Informatie en Monitoring Systeem van het Trimbos-Instituut).

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2015)

Martin van Rijn (PvdA) staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Drugs nooit zonder risico. Martin van Rijn: “Mijn advies is: gebruik helemaal niet, druggebruik is nooit zonder risico. Maar wat we kunnen doen om mensen te beschermen die toch gebruiken, doen we. Deze app draagt daar aan bij. Hij biedt bovendien de mogelijkheid om gebruikers van tips te voorzien om gezondheidsschade zoveel mogelijk te voorkomen en scheidt vooral de feiten van fabels", aldus Van Rijn. Innovatie in voorlichting was een nadrukkelijke wens van Kamerlid Volp (PvdA).

Gesprek over drugs. De bewindspersoon uit regelmatig zijn zorgen over het gebruik van harddrugs als xtc en noemt ze bloedlink. Drugs en uitgaan moet geen normale combinatie zijn. Daarvoor heeft hij verschillende acties ingezet om dit aan te pakken, onder andere het helpen van ouders om het gesprek aan te gaan met hun kind over het gebruik van drugs, waarvoor hij de site uwkindenuitgaansdrugs.nl liet ontwikkelen. Meer informatie over de app is te vinden via http://www.drugsredalert.nl/. De Red Alert app is beschikbaar via de App Store en Google Play.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.