Bijgewerkt: 4 maart 2024

Reacties op het plan supermarkt aan de Van der Hooplaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2013

De periode om te reageren op het plan van de firma Netjes Beheer BV voor de supermarkt aan de Van der Hooplaan, is voorbij. De meeste ingekomen reacties gaan over het verkeer en het parkeren dat rond een grotere supermarkt verwacht wordt. Ook ziet een aantal senioren op tegen de grotere loopafstand naar de Van der Hooplaan, als de supermarkt aan de Lindenlaan verdwijnt.

John Levie (BBA, wethouder Ruimtelijke Ordening “Naar aanleiding van de reacties is het plan nogmaals goed doorgelicht naar de effecten op verkeer en parkeren. De conclusie blijft, dat met het initiatief van de firma Netjes Beheer BV voldoende parkeerplekken voorhanden zijn en dat het verkeer op een verantwoorde manier geregeld kan worden rond de supermarkt.”

Jan Willem Groot (CDA), wethouder Economische Zaken: “Ik begrijp de senioren die opzien tegen de grotere afstand tussen hun woning en de toekomstige supermarkt. Het blijft echter belangrijk om het voorzieningenniveau voor de hele wijk op peil te houden.

buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De locatie, waar de nieuwe Coop supermarkt zal komen in Amstelveen


Het is daarom heel goed, dat Coop supermarkten, de beoogde exploitant, in een brief heeft aangegeven goede mogelijkheden te zien voor een oplossing. Coop geeft aan, dat zij bij andere filialen goede ervaringen heeft met een bezorgservice, of een wijkbus. Wij zullen bij Coop blijven aandringen op een goede oplossing voor de senioren.”

Het college van B en W heeft besloten het plan met de ingekomen reacties aan de gemeenteraad ter behandeling aan te bieden. Naar verwachting wordt het plan behandeld in de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur van 18 juni en vervolgens in de gemeenteraadsvergadering van 3 juli 2013.

Coop supermarkten?

Coop (uitspraak: koo-op) is een Nederlandse supermarktketen, onderdeel van Coop Supermarkten. Voor wat betreft de inkoop is Coop aangesloten bij Superunie. Coop is oorspronkelijk in 1865 begonnen als coöperatie in Zaandam.

Coop is in 2002 samen met Codis (van onder andere de formules E-markt en Volumemarkt) samengegaan in CoopCodis. De supermarkten worden bijna allemaal Coop. In bijvoorbeeld Vlaardingen is er nog een E-markt. Alle volumemarkten zijn wel omgebouwd tot Coop.

Er zijn drie formules: buurt- en dorpssupermarkten met de naam CoopCompact (in handen van zelfstandige ondernemers), supermarkten met de naam Coop en de grotere prijsagressieve formule Supercoop. Oorspronkelijk was er nog een formule: Coop FullService (franchisenemers), maar deze is weer teruggebracht naar Coop.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.