Bijgewerkt: 28 september 2022

Reactie Intercultureel Vrouwenplatform op het vertrek wethouder Tan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Intercultureel Vrouwenplatform
18-02-2008

Reactie van het Intercultureel Vrouwenplatform Amstelveen op het vertrek van wethouder Yeter Tan, die met zoveel visie het minderhedenbeleid heeft uitgevoerd.

Het Intercultureel Vrouwenplatform is zeer teleurgesteld dat mevrouw Tan zich genoodzaakt voelde af te treden. Yeter Tan kwam vaak bij ons op bezoek. Op onze bijeenkomsten komen vrouwen uit Turkije, Marokko, Koerdistan, Afghanistan, Iran, Irak, Suriname, Somalië en Pakistan. Zij sprak persoonlijk met deze vrouwen die grote problemen ondervinden om zich in Nederland thuis te voelen.

IVP Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Drie vrouwen van het Intercultureel Vrouwenplatform


Dit persoonlijke contact leidde tot een concrete aanpak van problemen door Yeter Tan. In haar verklaring noemt zij haar drie politieke idealen: de zorgzame stad, solidariteit tussen mensen en een vangnet voor mensen die het moeilijk hebben. Die idealen hebben de vrouwen van ons platform mogen ervaren.

Zij steunde ons idee de gemeenschapszin tussen buren te stimuleren. Dat leidde o.a. tot de introductie van het Jaar van de Glimlach. Enthousiast en in groten getale hebben Amstelveners hierop gereageerd.

Wij hebben haar aanwezigheid en belangstelling bij de activiteiten van het Intercultureel Vrouwenplatform in Amstelveen zeer gewaardeerd. Zij gaf de mensen moed om hun weg in Nederland te vinden. Wij hopen dat Yeter haar glimlach houdt en wensen haar alle goeds toe.

Namens het Intercultureel Vrouwenplatform,

Conchita Willems, Ebtihal Al Taai, Els Lalk, Fatma Amani Kadhum, Lottie Schenk en Mahabad Faraj.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.