Bijgewerkt: 28 september 2022

Rampenoefening op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
24-04-2008

Op Schiphol wordt op donderdagavon 24 april 2008 een multidisciplinaire rampenbestrijdingsoefening gehouden. Deze wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio Kennemerland en Amsterdam Airport Schiphol..Het scenario dat wordt geoefend is een luchtvaartongeval nabij of op de landingsbaan.

Deelnemende partijen

Deelnemers aan de oefening zijn de Veiligheidsregio Kennemerland, met brandweerkorpsen uit Kennemerland en Amsterdam, GHOR Kennemerland (geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen), district Koninklijke Marechaussee Schiphol, Brandweer Schiphol en Amsterdam Airport Schiphol. Aan de oefening doen 250 hulpverleners en 125 figuranten (Lotusslachtoffers en studenten van de hogeschool Utrecht) mee.

Schiphol brandweer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Brandweeroefening op Schiphol. De Brandweer Schiphol geeft een demonstratie in snel vliegtuigmotor blussen


De oefening

De rampenbestrijdingsoefening begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. De hulpverleningsdiensten in de Veiligheidsregio Kennemerland zetten zich 100% in voor een gezond en veilig Kennemerland. Door regelmatig te oefenen zijn hulpverleners goed voorbereid op het moment dat er echt iets aan de hand is. Tijdens de oefening is voornamelijk de samenwerking en communicatie  tussen de operationele hulpdiensten van belang.

Ieder jaar wordt op Schiphol een multidisciplinaire oefening gehouden waarbij alle betrokken partijen de benodigde handelingen daadwerkelijk uitvoeren. Daarnaast houdt Schiphol regelmatig oefeningen in kleiner verband, waarbij een ongeval of voorval "op papier" moet worden afgehandeld volgens de procedures van het Crisisbestrijdingplan Schiphol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.