Bijgewerkt: 17 mei 2022

Ralph Sordo Choir in de St. Annakerk

Nieuws -> Cultuur

Bron: Ralph Sordo Choir
29-04-2008

Het Ralph Sordo Choir geeft op zaterdag 17 mei 2008 een concert in de St. Annakerk in Amstelveen om 20.15 uur, getiteld: . L’anima di.

Het Ralph Sordo Choir is in 2001 opgericht door zangers die in een groot koor zongen en ervaring wilden opdoen met het zingen in een kamerkoor. Wat begon als een groep jonge mensen die in de knusse huiskamer van een van de leden samen kwam zingen, is uitgegroeid tot een projectkoor voor geoefende amateurs.

Daarmee bleek het koor een leemte op te vullen: Amsterdam kent vele vaste kamerkoren, maar onder ervaren zangers is er behoefte aan kortlopende projecten op hoog niveau. Het koor is onder leiding van Enrique López-Cortón.

Ralph Sordo  Amstelveen
(Foto Marc Driessen - 2008)

Ralph Sordo Choir


Programma:


L’anima di

Heinrich Schütz  (1585-1672)

Die mit Tränen säen 

Selig sind die Toten

Aus der Tiefe ruf ich, Herr, zu dir


Claudio Monteverdi (1567-1643)

Laudate pueri

Laudate Dominum 

Pianto dell madonna


Johann Hermann Schein (1586-1630)

Da Jakob vollendet hatte

Der 116. psalm


Henriette Feith, sopraan

Carla Rosenberg, cello

Alessandro Pianu, kistorgel en klavecimbel

Ralph Sordo Choir


Het programma L’Anima di Heinrich Schütz is gewijd aan de belangrijkste Duitse componist van de zeventiende eeuw: Heinrich Schütz. Schütz was niet alleen toonaangevend als componist, ook als leermeester is hij van bijzonder groot belang geweest. Zijn vakmanschap heeft een grote uitwerking gehad op de Duitse muziek; mede door zijn verdiensten floreerde de Duitse muziektraditie tot meer dan 250 jaar na zijn dood.

Zowel Schütz als zijn muzikale evenknie Johann Hermann Schein zijn sterk beïnvloed door de Italiaanse stijl van componisten als Claudio Monteverdi en Giovanni Gabrieli. Dit programma benadrukt de invloed van de Italiaanse muziek op Schütz en Schein.

Het Ralph Sordo Choir is een projectkoor en staat onder leiding van de Spaanse dirigent Enrique Lopez-Cortón. De zangers zijn geoefende amateurs en hebben ruime ervaring in zowel het zingen van kamermuziek als oratoria.

Concerten:

Zaterdag 17 mei 2008, 20.15 uur St. Annakerk, Amsterdamseweg 20-22
1182 HD Amstelveen

Zondag 18 mei 2008, 15.15 uur  Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam

Toegangsprijs € 12/ € 10 (CJP/stadspas/65+)

Website: www.ralphsordo.nl
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.