Bijgewerkt: 21 juli 2024

Rabo Amstelveen Ekiden

Nieuws -> Sport

Bron: Rabo Amstelveen
19-10-2006

Op zondag 5 november 2006 vindt aan de AV Startbaan de Rabo Amstelveen Ekiden plaats. Dit is een uit Japan afkomstige estafetteloop over 42,195 km, de klassieke marathonafstand.

Ekiden  Amstelveen
(AV Startbaan collectie - 2006)

Het logo van Ekiden Amstelveen


Wat is Ekiden?

Bij de ekiden loopt een team van 6 lopers samen de gehele afstand, waarbij een ieder een van tevoren vastgesteld deel voor zijn rekening neemt. Als estafettestokje wordt op de wisselplaats de Tasuki, een sjerp, overgegeven. Deze wedstrijd wordt door de atletiekverenging Startbaan gehouden op het eigen atletiekcentrum en op de fietspaden in Amstelveen-Zuid. “Eki”betekent in het Japans: plaats en “den”: bestemming. Vroeger werden in Japan belangrijke documenten door estafette-lopers bezorgd op de plaats van bestemming.

De Rabo Amstelveen Ekiden staat open voor jeugdteams (met de Ekikid van totaal bijna 7 km), recreantenteams (21,1 en 42,2km), bedrijventeams en echte (KNAU) wedstrijdteams.

Programma

Deze ekiden, die nu voor de 10de keer in Amstelveen gehouden wordt, is tevens het strijdtoneel voor diverse Nederlandse Kampioenschappen. De politie, de brandweer, de gemeentes en de studenten bepalen op deze dag wie de sterkste teams hebben in Nederland. Iedereen kan meedoen met een team en anders is er altijd nog een individuele halve marathon voor de liefhebbers. Uiteraard is het publiek ook van harte welkom.

Om 12.00 uur valt het eerste startschot, dus wees op tijd voor dit mooie, soms chaotisch lijkende, schouwspel.

Meer informatie en inschrijven voor de ekiden kan je vinden op de website:

Rabo Amstelveen Ekiden


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.