Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Raadsmeerderheid wil geen bos bij Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-11-2005

Een meerderheid in de gemeenteraad wil geen bos ten zuiden van de Westwijk. PvdA, VVD en CDA keerden zich onverwacht tegen dit, door de fractie van GroenLinks geïnitieerde plan.

Gevolg is dat wethouder P. Regouin er vorige week in overleg met de provincie niet 'voor heeft kunnen pleiten om het zoekgebied voor 240 hectare recreatief vlakgroen uit te breiden met een deel van de Legmeerpolder.

Na lang aandringen kreeg GroenLinks inzage in provinciale plannen, die voorzien in de aanleg van een bos in de Bovenkerkerpolder. De progressieve fractie verzocht het college bij de provincie te bepleiten het zoekgebied voor het bos uit te breiden met het noordelijk deel van de Legmeerpolder.

Tijdens de commissievergadering ruimte, wonen en natuur voelden de PvdA en VVD zich als raad gepasseerd door de provincie en wilden ,,eerst zelf kaders gaan stellen en eigen visie op de polder ontwikkelen.

" GroenLinks vreesde dat dat te lang duurt. „Er staat al veel op papier en besluiten zijn al genomen." Het CDA sloot zich bij PvdA en VVD aan, voornamelijk om de glastuinbouw in de Legmeerpolder een kans te geven. BBA steunde GroenLinks.

Wethouder P Regouin constateerde dat 240 hectare creatief vlakgroen in de polder moet worden gevonden. „Het ware beter als dat over een groter gebied verspreid kan worden." De PvdA hield, met steun van VVD en CDA, vol dat dat niet in de Legmeerpolder zou moeten zijn.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.