Bijgewerkt: 29 november 2023

Raadsbrief over mogelijke ongeregeldheden in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-01-2021

Op dinsdag 26 januari 2021 heeft Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen de gemeenteraad een brief gestuurd over mogelijke ongeregeldheden in Amstelveen:

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen


'Geachte raad,

Vandaag heeft de gemeente signalen ontvangen van een oproep tot ongeregeldheden vanavond in Amstelveen. De gemeente neemt dit bericht serieus en bereidt zich samen met de politie voor om mogelijke ongeregeldheden te voorkomen. Ook in andere gemeenten in de regio gaan geruchten over rellen.

Naar aanleiding van dit bericht en recente gebeurtenissen in het land zijn de gemeente en politie extra alert. Zij houden een vinger aan de pols via monitoring van signalen uit de samenleving en social media. Daarbij zijn de wijkagenten en gemeentelijke handhavers in gesprek met winkeliers en inwoners. Ik heb vandaag overlegd met de driehoek over verschillende scenario’s.

Op dit moment is er geen indicatie vanuit politie of gemeente dat op voorhand inzet van bestuurlijke noodmaatregelen nodig is. Ik sta voortdurend in contact met de politie en het Openbaar Ministerie om onmiddellijk op actuele ontwikkelingen te kunnen inspelen. Vanzelfsprekend houd ik u op de hoogte van de ontwikkelingen, mocht de situatie daar aanleiding toe geven.

Hoogachtend, de burgemeester, Tjapko Poppens'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.