Bijgewerkt: 26 september 2021

Raad steunt aanpak jeugd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
09-04-2008

Er komen driemaandelijkse rapportages over de vorderingen met de aanpak van jongerenoverlast door de gemeente. Dat hebben Burgemeester en Wethouders toegezegd aan de gemeenteraad.

Doel is goed de vinger aan de pols te houden bij de uitvoering van extra beleid, waarmee zo'n acht ton is gemoeid. „In de raad leeft nu echt het gevoel van het is d'r op of eronder," zegt VVD-raadslid Herbert Raat. Bij de rapportages worden ook bewoners en wijkplatforms betrokken. „Het komt nu echt aan op de uitvoering van het beleid," zegt Raat. „Heel be­langrijk is bijvoorbeeld dat er in Galjoen twee of drie goede vaste jongerenwerkers komen, zodat jongeren niet bijna iedere week opnieuw met een nieuw gezicht worden geconfronteerd."

Herbert Raat Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

VVD raadslid Herbert Raat


Veel verwacht Raat van de inzet van gezinscoaches, die bij de ouders op bezoek gaan als hun kroost problemen veroorzaakt. „Als een jongere over de schreef gaat, dan moet er de volgende ochtend een gezinscoach voor de deur staan. Ik was bang dat B en W de handhaving en bezoeken aan huis uit elkaar wilden gaan halen, maar de burgemeester heeft toegezegd dat dit niet de bedoeling is."

Galjoen Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De ingang van het jongerencentrum Het GaljoenVoor de interventie 'achter de voordeur' trekken B en W een ton uit. Burgemeester Jan van Zanen gaf aan dat als dit bedrag niet genoeg is, hij terugkomt in de raad voor een oplossing. Nora Tang van de Ouderen Combinatie Amstelveen pleitte in de commissievergadering voor een extra jeugdcentrum, waarvoor D66 en GroenLinks ook aandacht vroegen.

De Bajes ligt te excentrisch om voor de jeugd uit heel Noord aantrekkelijk te zijn. Kersverse wethouder Dolf Veenboer verklaarde dat een nieuw jeugdcentrum lastig is in te passen in Noord, maar hij gaf wel aan niet uit te sluiten dat er in dit gebied 'iets extra's' moet gebeuren. In eerste instantie gaat de gemeente experimenteren met een jeugdbus. Extra maatregelen zijn afhankelijk van de resultaten met de bus.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.