Bijgewerkt: 27 september 2022

RTV Amstelveen moet claims betalen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
06-02-2008

Maurice van der Bijl, ex-directeur van de vroegere lokale omroep Straal, is door de rechter in het gelijk gesteld wat betreft zijn claim voor 20 duizend euro bij RTV Amstelveen.

Daarnaast moet RTV Amstelveen afspraken nakomen dat Van der Bijl nog drie jaar lang producties zou leveren aan de plaatselijke omroep ter waarde van in totaal 60 duizend euro. ,,Maar de verhoudingen zijn nu zodanig dat dit niet meer mogelijk is,” zegt Van der Bijl. ,,RTV Amstelveen heeft daarom twee weken de tijd gekregen om een schikkingsvoorstel te doen.

RTV Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

RTV Amstelveen aan de Van Heuven Goedhartlaan 15


” De geclaimde 20 duizend euro betreft het terugbetalen van investeringen die Van der Bijl in zijn tijd als directeur voor Straal heeft gedaan. RTV Amstelveen verwijst voor commentaar naar haar advocaat. Die was voor het sluiten van deze krant niet meer bereikbaar.

Van der Bijl vertrok in 2006 bij de door hem zelf opgerichte oproep. Hij verbaast zich nu over de enorme bedragen die de gemeente aan RTV Amstelveen uitgeeft. ,,Wij kregen 17.500 euro subsidie en daar moesten we alles van doen. De gemeente trekt nu wel zeven ton uit voor de omroep.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.