Bijgewerkt: 4 oktober 2023

RTV Amstelveen krijgt subsidie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / RTV Amstelveen
06-11-2006

“Omdat de lokale omroep een belangrijke bijdrage kan leveren aan onder meer de lokale informatievoorziening, de maatschappelijke samenhang, de gemeentelijke informatievoorziening en de lokale democratie”- staat in en document op de gemeentelijke website – krijgt de nieuwkomer: omroep RTV Amstelveen vanaf 2007 € 40.000 subsidie.

Binnen het eenmalige hiervoor beschikbare budget van het Uitvoeringsprogramma zal radio- en kabelkrantapparatuur aangeschaft worden voor bruikleen aan RTV Amstelveen. Voordat de omroep met de televisie-uitzendingen begint, moeten ze een uitgewerkt plan op tafel leggen, om verdere subsidiering mogelijk te maken. De gemeente zal zorgdragen voor passende definitieve huisvesting- meldt verder de gemeente in haar officiële mededeling.

RTV amstelveen logo Amstelveen
(RTV-Amstelveen collectie - 2006)

Foto van het logo van de nieuwe lokale omroep RTV-Amstelveen op het televisiescherm op 6 november 2006.Het financiële tekort van € 30.000 (opgebouwd door STRAAL) wordt gedekt van de algemene reserve. De website van RTV Amstelveen is als domeinnaam al geregistreerd, maar het is nog niet actief.

Het Commissariaat van de Media heeft de Stichting RTV-Amstelveen op 16 oktober 2006 de zendmachtiging verleend tot 24 augustus 2009- staat op een scherm van de omroep.

Planning 2006-2007

Op 1 december 2006 zal de omroep met een lokale kabelkrant beginnen, vanaf 10 januari 2007 met de radio-uitzendingen en later gaan ze verder met de televisie-uitzendingen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.