Bijgewerkt: 23 juli 2024

QuickTime verwijderen is het advies

Nieuws -> Internet

Bron: Secunia/Trend Micro
16-04-2016

Anti-virusbedrijf Trend Micro en het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) adviseren Windows computergebruikers het programma QuickTime te verwijderen van hun computers. Dit, omdat Apple’s mediaspeler QuickTime niet meer op Windows wordt ondersteund.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Windows versie van de QuickTime speler van Apple wordt niet meer ondersteund, dus krijt geen updates meer


De 10 meest risicovolle programma’s waren in 2015 volgens Secunia:

We hebben gerangschikt de top 10 van de programma's, op basis van blootstelling aan risico's. We rangschikken op basis van 2 parameters: het aandeel percentage van de markt, vermenigvuldigd met de percentage van ongepatchte software. Dat wil zeggen, hoe wijdverbreid ze worden vermenigvuldigd met het aantal van hun gebruikers hebben nagelaten om ze te patchen, ook al is een patch beschikbaar is. De lijst toont, hoeveel kwetsbaarheden werden gedetecteerd voor een programma in de afgelopen vier kwartalen (januari 2015 tot december 2015).


1 Apple QuickTime 7.x

2 Apple iTunes 12.x

3 Oracle Java JRE 1.8.x / 8.x

4 Google Picasa 3.x

5 VLC Media Player 2.x

6 Adobe Shockwave Player 12.x

7 Adobe Reader XI 11.x

8 Adobe Reader X 10.x

9 µTorrent for Windows 3.x

10 Microsoft Internet Explorer 11.x

Lees ook (Engels): Apple QuickTime Atom Processing Heap Corruption Remote Code Execution Vulnerability

Door dit beveiligingslek kunnen externe aanvallers willekeurige code uitvoeren op kwetsbare installaties van Apple QuickTime. Gebruikers moeten ingrijpen om deze kwetsbaarheid te weren en geen kwaadaardige pagina’s bezoeken, of een kwaadaardig bestand te openen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.