Bijgewerkt: 4 december 2021

PvdA-wethouder Jeroen Brandes legt zijn functie neer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen Communicatie
27-03-2018

PvdA-wethouder Jeroen Brandes heeft op 23 maart 2018 bekend gemaakt dat hij om zwaarwegende persoonlijke redenen zijn wethouderschap per direct neerlegt. Ook trekt hij zich terug als raadslid van de PvdA. Hij zal niet terugkeren in de gemeenteraad.

Tot aan de vorming van het nieuwe college van B en W nemen de huidige demissionaire wethouders zijn werkzaamheden over. Over het vertrek en de persoonlijke redenen doet de gemeente geen mededelingen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

PvdA-wethouder Jeroen Brandes


Jeroen Brandes is geboren op 7 juli 1969 in Amstelveen. In 1990 ging hij politicologie en bestuurskunde studeren in Amsterdam. Deze studies heeft hij niet afgerond. In 1994 nam hij het oudste restaurant van Amsterdam, de Koevoet, over samen met zijn vrouw Andrea. Sinds 2004 woont hij weer in Amstelveen.

Vanaf 2006 was hij verantwoordelijk voor de stichting Kinderkookkafé Vondelpark, waar gewerkt wordt met vrijwilligers, herintreders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jeroen was tevens verenigingsbegeleider vanuit de beleidsnota “tijd voor Sport” voor de KNVB. De afgelopen 4 jaar was hij raadslid namens de PvdA (Welzijn, Sport). Jeroen is getrouwd en heeft een zoon. Portefeuilles: Jeugd, Jeugdzorg, Welzijn, Verkeer en vervoer, Parkeren, Dienstverlening, Amstelveenlijn


Op de Facebook pagina van Jeroen Brandes staat een melding op 21 maart 2018: Jeroen Brandes - wethouder PvdA Amstelveen heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd.

Foto Amstelveen
(Screenshot Facebook - 2018)21 maart om 10:59 Vandaag stemmen! #GR2018. Een ieder kan #zekerzijn dat ik de komende 4 jaar graag mij blijf inzetten voor een eerlijke toekomst voor iedereen in #Amstelveen. Uw stem, uw steun voor ...een eerlijke toekomst ...


Update 27 maart 2018

'PvdA-wethouder Jeroen Brandes uit Amstelveen is opgestapt vanwege grensoverschrijdende contacten met een meisje van 16' -meldt Het Parool. Lees verder hier.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.