Bijgewerkt: 30 september 2023

PvdA is tegen opheffen van tramhaltes van Amstelveenlijn

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
04-02-2013

Het aanstaande besluit tot vernieuwing van de Amstelveenlijn is misschien wel het belangrijkste besluit van de afgelopen jaren en wellicht van de komende jaren. Het bepaalt voor een belangrijk deel de mobiliteitsmogelijkheden voor Amstelveners om naar een treinstation te komen en naar het centrum van Amsterdam.

Twee zaken maken het onmogelijk om in de toekomst rechtstreeks vanaf Westwijk naar Amsterdam CS te reizen met lijn 51. Ten eerste het besluit rond de veranderingen van Station WTC/Zuid en door de tunnelveiligheid mag lijn 51 niet meer door de oostbuis van het metronet .

veenboer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dolf Veenboer, fractievoorzitter van PvdA-Amstelveen


Het nu voorgestelde besluit biedt de mogelijkheid snel van Westwijk naar Station WTC te gaan en vanaf stadshart met lijn 5 naar Leidseplein en Amsterdam CS. Op WTC is er een nieuwe overstap op een metro van WTC naar Amstelstation en Amsterdam CS.

Echter veel kritiek is er gekomen op het besluit in Amstelveen haltes op te heffen. Vooral de haltes Marne; Gondel en Amstelveen Centrum stuiten op veel onbegrip. Ook bij de fractie van de PvdA is er grote twijfel, of deze haltes wel opgeheven kunnen worden.

Marne en Gondel door het feit, dat er een nieuwe wijk gebouwd zal worden in de Middelwaard en Amstelveen Centrum voor mensen die naar het winkelcentrum en de vrijdagmarkt willen vanuit het zuiden een belangrijke halte is. De argumenten van het College overtuigen ons nog geheel niet.

De fractie van de PvdA zal komende woensdag 6 februari 2013 dan ook in de Raadsvergadering een amendement indienen om onder voorbehoud van de opheffing van deze haltes pas akkoord te gaan. In de zomer zal het College de Raad met, of betere argumenten voor opheffing van de haltes komen of besluiten de haltes niet op te heffen. De Raad kan dan definitief besluiten over deze haltes.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.