Bijgewerkt: 18 juni 2024

PvdA vreest voor gevolgen van nieuwe wet WMO

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-03-2005

De PvdA-fractie in de Amstelveense gemeenteraad vreest met de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor ongewenste gevolgen voor burgers rond wonen, welzijn en zorg.

De gemeente Amstelveen bracht recent een verkennende nota Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) uit. De WMO is momenteel in aanbouw in Den Haag en vervangt per 1 januari 2006 de Welzijnswet, de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) en delen van de Algemene Wet bijzondere ziektekosten
(AWBZ).

Volgens de PvdA „moet nog heel wat werk verzet worden in Den Haag en ook in Amstelveen om een fatsoenlijke WMO op 1 januari 2006 te starten. De PvdA vreest beperking van rechten, afname van kwaliteit en hogere lasten voor burgers. Partij woordvoerder Gerben Drost gaf in de laatste bijeenkomst van de raadscommissie Burgers en Samenleving, afgelopen woensdag, kritisch commentaar bij de verkennende WMO-nota.

De PvdA zal de werkvoorbereiding op en de waarschijnlijke invoering van de WMO in Amstelveen kritisch volgen en bewerken. Binnen de fractie is Gerben Drost voor de Amstelveense burgers aanspreekbaar voor de WMO.

Hij is bereikbaar via e-mail:
www.pvda-amstelveen.nl

of direct via e-mail: gdrost@tiscali.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.