Bijgewerkt: 27 september 2023

Project Langerhuize is afgerond

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-12-2010

Woensdagmorgen 15 december 2010 is officieel stil gestaan bij de ingebruikname van Langerhuize. Wethouder John Levie van Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer (BBA) legde de puzzelstukken van dit gebied op hun plek.

Langerhuize Amstelveen
(Foto Marie-Thérèse Claessen - 2010)

Wethouder John Levie plaatst de laatste puzzelstuk op de kaart van Langerhuize


Dit was de formele afronding van het project dat er op gericht was Langerhuize een facelift te geven. Het laatste stuk van de autoverbinding tussen de A9 en de Beneluxbaan is namelijk afgerond en ook is de nieuwe busverbinding van de Zuidtangent naar Langerhuize gestart.

Langerhuize Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De Laan van Langerhuize met het nieuwe KPMG hoofdkantoor


Naast een mooie mix aan kantoren, woon- en zorgmogelijkheden in dit gebied, is voor het verkeer het nodige bereikt. Dit gaat vooral om het verminderen van de verkeersdrukte op de Groenelaan, een soepele afwikkeling van het verkeer tussen de Beneluxbaan en de A9 en het per openbaar vervoer bereikbaar maken van het KPMG gebouw en bedrijventerrein De Stelling.

Project Langerhuize?

Langerhuize is een omvangrijk en ambitieus project van de gemeente Amstelveen. De aanwezige zorginstellingen in het gebied werden gesloopt, gerenoveerd of uitgebreid. KPMG realiseerde een groot kantorencomplex en de gemeente paste de infrastructuur en openbare buitenruimte in het gebied aan. Ook de buslijn Zuidtangent rijdt door Langerhuize.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.