Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Progrockband Focus komt naar P60!

Nieuws -> P60

Bron: P60
17-11-2015

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde progrockband Focus zich in de eerste helft van de 1970er jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Foto Amstelveen
(Foto Monique Liet - 2015)

Focus in 2015 vlnr.: Bobby Jacobs - bas, Menno Gootjes- gitaar, Pierre van der Linden - drums, Thijs van Leer - Hammond-orgel, fluit en zang


Sinds het begin van de nieuwe eeuw is Focus terug van lang weggeweest. Er wordt wederom tot ver over de Nederlandse landsgrenzen opgetreden. Dat Nike de originele versie van de wereldhit ‘Hocus Pocus’ gebruikte in een commercial ten tijde van het WK voetbal in 2010 heeft hier in niet geringe mate aan bijgedragen. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de vorig jaar verschenen remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’.Het laatste wapenfeit met nieuw materiaal van de band is getiteld ‘Focus X’. Het album, voorzien van een ontwerp van kunstenaar Roger Dean (o.a. bekend van zijn werk voor Yes), is in een topbezetting tot stand gekomen. ‘Our music is evolution, not revolution’, zei oerlid Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is weer in volle gang. Zaterdag 12 december 2015 // zaal open 20:00 // aanvang 21:00 // vvk € 17,50 // zaal € 20. Meer informatie: http://www.p60.nl/agenda/1232 Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=106893&point_of_sale_id=1914Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.