Bijgewerkt: 16 mei 2022

Programma 'Zandloper' in de Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
03-07-2018

Zangeres Valérie Scheffer en gitarist Marcel de Graaf hebben gedichten van Jean Pierre Rawie, Inge Tielman en Willem Wilmink op muziek gezet. Ze brengen deze onder de naam DIS ten gehore in hun programma ‘Zandloper’ op maandagavond 9 juli in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Gedichten zoals u ze nog nooit hebt gehoord.

Valérie Scheffer (1993) studeerde aan de Herman Brood Academie en Marcel de Graaf (1952) bij Paco Pena. Verschillende leeftijden, verschillende muziekstijlen, gebundeld naar een unieke samensmelting in hun programma ‘Zandloper’, verwijzend naar het onverbiddelijk voorbijgaan van de tijd.

Foto Amstelveen
(Bron Duodis.nl - 2018)

Valérie Scheffer en Marcel de Graaf


Valerie Scheffer en Marcel de Graaf bundelen hun krachten voor een unieke samensmelting van poëzie en muziek in hun aankomende debuut-voorstelling ‘Zandloper’. De sprekende gedichten van Jean Pierre Rawie vormen het bindweefsel van deze voorstelling vol weemoed en schoonheid, met een knipoog naar de vergankelijkheid. 'Als mijn poëzie al ergens over gaat, is dat het onverbiddelijk voorbijgaan van de tijd, waarvan de ogenschijnlijke thema’s liefde, verlies en dood slechts de symptomen zijn.' - Jean Pierre Rawie in ’We hebben alles nog tegoed’ (2001).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jean Pierre Rawie (1951) dichter en vertaler op bezoek in Amstelveen op 14 mei 2011 tijdens de Gedichtenroute op uitnodiging van Werkgroep Literair van de Stichting Vrienden van Wester-Amstel


Valérie Scheffer (1993) zingt, schrijft en componeert. Met haar warme stem en persoonlijkheid raakt ze de toeschouwer recht in het hart. Doorgewinterd troubadour Marcel de Graaf (1952) heeft de combinatie van diepgang en lichtvoetigheid tot een kunst verheven. De eerste samenwerking van dit opvallende duo vond plaats in 2015 ter gelegenheid van kunstexpositie ‘DIS’, waarvoor zij het gelijknamige gedicht van Rawie op melodie hebben gezet.

Klein, intiem, hartverwarmend. Een zomeravond voorstelling voor iedereen die van mooie poëzie en muziek houdt. Locatie: De Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Tijd: 20.00-22.00 uur Toegang inclusief gratis pauze drankje Kosten: € 7,50 (leden), € 15 (niet leden) NB. Een maandje bieb kost € 3,90. Kijk ook op: https://duodis.nl/
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.