Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Programma P60 week 37-38-39 2013

Nieuws -> P60

Bron: P60
10-09-2013

Woensdag 11 september | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | GRATIS

Woensdag in het P60 Café: Gamenight. De sleur van het werk/school zit er al goed in en het weekend is nog niet in zicht. Daarom hebben we goed nieuws! Want je kunt weer elke woensdagavond terecht in het P60 café. We hebben per maand vier woensdagen te vullen en dat doen we met verschillende concepten. Zo komen liefhebbers van comedy, akoestische muziek, spelletjes, nieuw talent en jammen allemaal aan hun trekken. De overeenkomst?

Het is laagdrempelig, iedereen is welkom en het beste van dit alles is: Het is GRATIS!

Het weekend schijnt al als een dim nachtlampje aan het einde van de tunnel. Daarom is de woensdag volgens ons een perfecte dag voor het spelen van spelletjes in het café. Kom tot rust door belachelijke huur te innen bij Monopoly, kogels door een digitale vijand te werken of de blauwe bal met meedogenloze precisie in de sidepocket te plaatsen. The winner takes it all!


Donderdag 12 september | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur. Piper Hayes & Angela Saini + special guest Leonie Sta

Vanavond een Canadese  avond met Amstelveens randje.  Drie dames die de zaal stil krijgen met adembenemende liedjes. Piper Hayes is een soulvolle pop zangeres met enorme stage presence. Van jongs af aan wist Piper wat ze wilde; op het podium staan en muziek maken. Piper heeft onlangs haar CD 'Live in NYC' uitgebracht. Zoals de CD al zegt betreft het hier een live optreden in New York. Dit is ook meteen een voorbeeld van hoe haar muziek het beste tot zijn recht komt, op het podium. Pers vergeleek Piper al eerder met Adele: soulvolle liedjes met een pop/rock randje.

Angela Saini komt oorspronkelijk uit Calgary, maar verhuisde met haar rock band Supernal naar Toronto. Daar kwam het succes. Ze werd opgepikt en tourde met haar band door heel Noord-Amerika en deelde het podium o.a. met Evanescence en Sum 41. Angela besloot om solo verder te gaan. In 2012 releasde zij haar debuut EP ”Cake and Callouses”. Wat volgde waren twee cross-Canada tours en een Toronto Independent Music Award nominatie. Angela werkt momenteel aan haar nieuwe album “Leap” die gepland staat voor september. Na een Canadese tour zal zij haar vleugels uitslaan voor een Europees avontuur.

De in Amstelveen geboren en getogen Leonie Sta maakte de omgekeerde reis. Leonie vertrok een jaar geleden naar Toronto. Tijdens haar periode in Canada heeft ze veel nieuwe nummers geschreven en opgetreden in diverse zalen in Toronto en omgeving. Als echte Amstelveense kon ze het niet laten een jaar na dato terug te keren met nieuwe liedjes en nieuwe muzikale vrienden en deze te delen met haar Amstelveen. Website: http://pipersings.com Website: http://www.angelasaini.com/fr_home.cfm


Vrijdag 13 september | zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | VVK € 5 | Deur € 5 (gratis voor 00:00 NGHSHFT. We trekken het festival gevoel nog even door in september met het nieuwe concept NGHTSHFT. In samenwerking met verschillende organisaties en DJ’s stroomt er een verkwikkende mix van Deephouse, Techno, Disco en alle aanverwante stijlen uit de speakers in de grote zaal. Omdat we het feest graag laagdrempelig willen houden is de entree, als je je aanmeldt op het Facebook-event, voor 00:00 uur gratis! Daarna is de entree slechts €5 en dus ook geen aanslag op je portemonnee.

Steff Jaspers, Pat (Weerloos) en J-Deville (Heroes of Techno) mogen deze eerste editie van NGHTSHFT. inluiden. Ieder heeft een voorkeur voor een andere stijl, dat maakt een fris en fruitig geheel om je vingers bij af te likken!


Zaterdag 14 september | zaal open 12:00 | aanvang 12:00 | GRATIS Metropole Orkest met o.a. Tim Knol, Bertolf en Leona. Het METROPOLE ORKEST zal met bekende gasten van 13.00-15.00 uur het culturele seizoen 2013-2014 openen op het Stadsplein voor P60. Voor deze gelegenheid speelt het orkest een Special Beatles Act en een item uit de musical Annie. Zoals gebruikelijk neemt het orkest verschillende gasten mee, ook dit jaar weer niet de minsten, namelijk: Tim Knol, Bertolf en The Voice 2012 winnares Leona.

Behalve het Stadspleinfestival is er ook culinair van alles te proeven op Amstelveen Culinair. Verder staat van 13 t/m 15 september de Milleniumdome op het plein. In dit van bamboe gemaakte bouwwerk zullen Amstelveense organisaties zich presenteren die een bijdrage leveren aan de acht milleniumdoelen. Deze doelen zijn in 2000 opgesteld door de Verenigde Naties om de levensomstandigheden wereldwijd te verbeteren.


Zaterdag 14 september | zaal open 18:30 | aanvang 19:00 | € 17,00 vvk | € 18,00 deur Six Feet Under (ENIGE NL SHOW!) + Debauchery + Seita + Frantic Amber

Vanavond verrijzen er maar liefst zes bands vanuit hun graftombes om P60 eens op een bloederig feestje te trakteren. Een mini festival vol oorverdovende death metal met in ieder geval Six Feet Under, Debauchery en Seita. De drie overige bands worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Six Feet Under is sinds ’95 niet meer weg te denken uit de hedendaagse (death)metal scene. De band van Chris Barnes, oud vocalist van Cannibal Corpse, komt P60 omtoveren in een kerkhof waar de meest bedwelmende gitaarriffs huizen en de meest duistere teksten rondwaren. Muziek die de ingewanden eens flink door elkaar zal schudden.


Dinsdag 17 september | zaal open 19:30 | aanvang 19:30 | € 7,50 vvk | € 7,50 deur

Start The Voice Factory Datum:   Dinsdagen: 17-24 sep, 1-15 & 29 okt, 5-26 nov, 3-17 dec 2013, 7-28 jan '14 OF woensdagen: 18-25 sep, 2-16 & 30 okt, 6-27 nov, 4-18 dec 2013, 8-29 jan '14, Tijd: 18:30 – 19:30 uur Prijs: 7,50 per les. Aanmelden: via info@thevoicefactory.nl

P60 presents: 'The Voice Factory'!

In 2012 richtte zangcoach Joke van der Hoek zangschool The Voice Factory op. Door haar enthousiasme en kwaliteit heeft ze al vele kids en tieners in de leeftijd van 6 tot 21 jaar gestimuleerd om hun schroom aan de kant te zetten en hun talenten ten toon te spreiden. Met de leuke groeps - en privélessen die zij in P60 geeft weet ze het beste uit haar leerlingen te halen. Zangschool The Voice Factory is dan ook DÉ plek waar passie & talent voor muziek samenkomen! Meer informatie op: http://www.thevoicefactory.nl/


Dinsdag 17 september | zaal open 19:30 | aanvang 19:30 | € 75,00 vvk | € 75,00 deur Start Vervolg DJ cursus Datum: Dinsdag: 17, 24 sep, 1, 8, 15 oktober 2013. Tijd: 19:30 – 21:30 uur. Prijs: 75,- voor de gehele cursus Aanmelden: via workshops@P60.nl , 020-3453445 of door online een kaartje te kopen (graag dan alsnog een mailtje sturen met jouw gegevens).

Ben jij de nieuwe Tiesto, Flexican, Feest DJ Ruud of Deadmau5? Altijd al een keer achter the wheels of steal willen staan? Leer de kneepjes van het vak van DJ Koen van Dijk. In 5 lessen wordt je klaargestoomd om je favoriete tunes aan elkaar te plakken. Het is een kleine groep waardoor er genoeg tijd is voor persoonlijke aandacht.

INFO: DJ Koen van Dijk is eigenaar van Master Productions, welke behoort tot de top favoriete DJ scholen in Nederland. Ook is Koen al een paar jaar binnen P60 actief als DJ en workshopdocent. Daarnaast is hij in maart 2012 geselecteerd tot beste DJ van Nederland en belandde hij hiermee in de halve finale. Niet de minste dus, om les van te krijgen en je de kneepjes van het DJ vak te leren. De cursus die hij in september gaat geven is voor mensen die al wat meer ervaring hebben met draaien en/of die bij vorige DJ cursussen aanwezig zijn geweest.


Woensdag 18 september | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | GRATIS Woensdag in het P60 Café: P60 Plugt Uit Woensdag. De sleur van het werk/school zit er al goed in en het weekend is nog niet in zicht. Daarom hebben we goed nieuws! Want je kunt weer elke woensdagavond terecht in het P60 café. We hebben per maand vier woensdagen te vullen en dat doen we met verschillende concepten. Zo komen liefhebbers van comedy, akoestische muziek, spelletjes, nieuw talent en jammen allemaal aan hun trekken. De overeenkomst? Het is laagdrempelig, iedereen is welkom en het beste van dit alles is: Het is GRATIS!

De 18e doen we weer even een tandje terug en trekken we de stekker eruit. Een avond waarbij alleen de essentie overblijft, dompel je onder in de warme klanken van het kale lied.

Ook deze editie geven wij de aandacht aan fantastisch lokaal talent, maar wie dit deze keer zal zijn houden we nog even geheim! Klinkt goed? Klinkt goed. Wij verheugen ons op een geweldige editie van P60 Plugt Uit!


Donderdag 19 september | zaal open 19:00 | aanvang 19:30 | UITVERKOCHT

The Battle of the Business Bands is een muzikaal feest tussen verschillende organisaties met een bedrijfsband. Het maakt de deelnemende muzikanten de beste collega's aller tijden en levert tegelijkertijd een bijdrage aan het goede doel. Vorig jaar leverde de Battle een aanzienlijke bijdrage op voor Unicef.

Op 19 september strijden in P60 in Amstelveen acht bedrijfsbands om de eer van Beste Bedrijfsband 2013. ING’s Back II Basics gaat de titel verdedigen want zij wonnen vorig jaar met overtuiging de tweede Battle! De avond wordt weer gepresenteerd door de welbekende cabaretier Jörgen Rayman. Het valt te verwachten dat ook dit jaar in het muzikale geweld een stukje humor niet zal ontbreken. Jörgen, bekend van het late-night programma 'Raymann is Laat' is tevens Ambassadeur van Unicef.

De bedrijfsbands die dit jaar met elkaar de muzikale degens zullen kruisen zijn oa:

• Back II Basics (ING Band)

• SP11 (de huisband van SAP)

• The Tax Pistols (KPMG Meijburg & Co)

• Iron Sweden (Ikea)

• Namens organisator KPMG zal natuurlijk the Community of Noise alles in de muzikale strijd werpen om de titel een tweede keer in de wacht te kunnen slepen! Een vakjury zal aan het eind van de avond bekend maken wie zich de beste bedrijfsband van 2012 mag noemen en wie de opbrengst van de avond mag overhandigen aan Unicef. Kaartverkoop ook via KMPG en de bands.


Vrijdag 20 september | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 11,00 vvk | € 14,00 deur Speakerz: Yellow Claw Altijd uitverkocht, altijd feest, het is weer tijd voor Speakerz! We starten het nieuwe seizoen meteen met een vette headliner. Niemand minder dan Yellow Claw komt naar Amstelveen!

Yellow Claw heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Je kent ze van onder andere Thunder ft. The Oppisites, Nooit Meer Slapen en Het Allermooiste Feestje! Gespring, gestamp en de handjes in de lucht, kortom, een onvergetelijke avond die je niet snel zal vergeten!

Speakerz staat garant voor een exclusieve avond uit waar jij als bezoeker centraal staat en er alles aan gedaan wordt jou een top avond te bezorgen! Daar zijn de resident dj’s van Speakerz uiteraard mede verantwoordelijk voor! Juun, Mike Williams, Bradley Rivera & host MC D#rtykid We gaan nooit meer slapen dus zorg, dat jij erbij bent!


Zaterdag 21 september | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 10,00 vvk | € 12,50 deur De Afterparty presents The Flexican & Sef Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar je bent nu alweer toe aan vakantie? Snappen we! En hoewel we geen extra vakantie voor je kunnen regelen, gaan we er wel voor zorgen, dat je dat zomergevoel nog één keertje kan ervaren. Voordat je de koude wintermaanden in gaat kom je vanavond natuurlijk een spetterend feestje bouwen met beatvirtuoos The Flexican en MC Sef!

De Nederlands-Mexicaanse DJ The Flexican ken je waarschijnlijk wel van rapgroep Flinke Namen of anders van zijn Yours Truly clubavonden in bijvoorbeeld de Jimmy Woo. Steevast wordt hij bijgestaan door MC Sef. Afgelopen mei vierden de twee het driejarig bestaan van dit feest in een uitverkochte Corso, Rotterdam. Het duo is al tijden vrijwel onafscheidelijk en ook vanavond komen de mannen samen eens laten zien hoe ze de tent op z’n kop te zetten. Check op zijn Soundcloud de Yours Truly-jaarmix die The Flexican onlangs uitbracht.

Als je nu nog steeds een beetje glazig naar je beeldscherm zit te staren hebben we nog één woord voor je: BUMAYE! De megahit die The Flexican scoorde in samenwerking met Major Lazer, Busy Signal en FS Green kan je onmogelijk ontgaan zijn. Watch out for this!


Donderdag 26 september | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 12,50 vvk | € 14,00 deur Zeno – Tribute to Toto Het Amerikaanse Toto bestaat 35 jaar en heeft in die tijd gemiddeld zo’n 1 miljoen (!) albums per jaar verkocht. Alle reden dus om het spreekwoordelijke petje af te nemen. Bijvoorbeeld met de muzikale hommage van Zeno, een nieuwe Nederlandse all-star formatie, met onder meer leden van symfonische rockband Kayak. Dus heb je het echte Toto deze zomer gemist? Dit is je kans om de klassiekers van weleer alsnog eens live mee te beleven.

ZENO Amstelveen
(Foto Dimmy Crombeen - 2013)

Zeno - Tribute to Toto


De hits zijn talloos: denk alleen al maar aan ‘Rosanna’, ‘Africa’, ‘Stop Loving You’ en ‘Pamela’. Als echte Toto fan zal het je vanavond dan ook aan niks ontbreken. Vakkundig als de muzikanten zijn kunnen zij het zich permitteren  hun fantasie de vrije loop te laten en zo nu en dan hun eigen interpretatie aan de klassiekers mee te geven. Website Zeno: www.zenotheband.com


Vrijdag 27 september | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 13,50 vvk | € 14,50 deur Gruppo Sportivo (LAATSTE CLUBTOUR!) Het zit erop, het is mooi geweest. Gruppo Sportivo houdt er na een rijke, imposante carrière mee op. Dit is de laatste tour die de band zal doen, en dan mag P60 natuurlijk niet in het schema ontbreken! Het geesteskindje van muzikaal genie Hans Vandenburg trekt nog één keer door het land om zichzelf een waardig afscheid te gunnen.

Iedereen die zich de afgelopen decennia ook maar een beetje verdiept heeft in de vaderlandse popmuziek kan Gruppo Sportivo niet ontgaan zijn. Het begon allemaal in 1976 met eerste singletje ‘Out There In The Jungle’. Met de albums die volgden, ‘Ten Mistakes’ en ‘Back To ‘78’, torpedeerde de band zichzelf tot Nederlands ultieme exponent in de vooral Britse post-punk scene. In de jaren daarna ging de band door met shows, cd’s en live dvd’s. Ondanks meerdere bezettingswisselingen wist de band altijd die specifieke, unieke Gruppo sound te bewaren.

Een ander kenmerk van dit collectief zijn de altijd geniale optredens en natuurlijk de ontegenzeggelijke humor die bij alle shows wel weer de kop opsteekt. Vanavond wordt nog een keer alles uit de kast getrokken. Mis het niet, want dit kan wel eens je laatste kans zijn om één van Nederlands meest legendarische bands live te zien.


Zaterdag 28 september | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur Wormhole: The Hard and heavy edition*** Live: The Hard Way (Limewax/Bong-Ra/Thrasher) *** Dj sets: Limewax + Bong-Ra + Nicon + Pamb & Harsh, *** Mc Swift

Reeds een jaar brengt Wormhole de beste Drum ‘n’ Bass acts naar Noord Holland. Deze editie is echter anders. Om iedereen eens goed wakker te schudden na de zomer komen en PRSPCT en P60 op 28 september met de Hard & Heavy edition. En wie kun je dat beter uitnodigen dan het trio die je door je trommelvlies schiet met snoeiharde bassen: The Hard Way.

The Hard Way is een samenwerking tussen drie legendes uit de harde Drum ‘n’ Bass, ieder pioniers in hun eigen stijl: Limewax, Bong-Ra en Thrasher. Een samenwerking die uniek is in zijn soort, al helemaal live. Alles en iedereen wordt omver geblazen. De duistere dikke bassen worden ondersteund door live gitaren en vocalen om een zee van geweld op de dansvloer los te laten. Met tracks als ‘Suck Satan’s Cock’, ‘Pentagram of Coke’ en ‘Devil Worshipping Motherfucker’ weten de bezoekers wat ze kunnen verwachten vanavond. Nadat ze de X-Ray op Lowlands hebben afgebrand is P60 aan de beurt. Gruwelijk, duister en compromisloos maar voornamelijk rete Hard en Heavy.

Limewax en Bong-Ra trekken hem nog even door en geven ook nog eens een DJ set voor de mensen die nog kunnen staan. Alsof dat nog niet genoeg is komt ook de koning van de Nederlandse Bass en de man achter het Subway label even buurten: Nicon. De opzwepende vocale ondersteuning is er van MC Swift en Pamp & Harsh, bekend van de Major League avonden, maken deze killer line-up compleet. Trek de gympies aan en werk maar alvast aan de conditie, dit wordt een sloper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.