Bijgewerkt: 16 mei 2022

Programma Cultuureducatie Amstelveen van start

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelland Bibliotheken
16-02-2009

Op donderdag 19 februari 2009 start het nieuwe programma Cultuureducatie Amstelveen in het Cobra Museum voor Moderne kunst.

Het programma Cultuureducatie Amstelveen is een driejarige pilot waarin de Amstelveense culturele instellingen samen 9 lespakketten cultuureducatie voor het basisonderwijs ontwikkelen. De pilot wordt gesubsidieerd door de gemeente Amstelveen. Doel is het creëren van een samenhangend aanbod op het gebied van cultuureducatie waarin per pakket minimaal 2 kunstdisciplines, zoals muziek, dans, theater, literatuur, cultureel erfgoed, beeldende kunst en film aan bod komen.

De culturele instellingen bieden nu 3 lespakketten aan voor de onder-, midden- en bovenbouw. Per september 2009 zijn er 9 pakketten beschikbaar, 3 voor elke bouw.

Op 19 februari beginnen de lessen voor de bovenbouwleerlingen van de Joost van den Vondelschool. Deze gaan over het creëren van een nieuwe wereld. In de eerste les gaan leerlingen op zoek naar redenen waarom en manieren waarop je een andere wereld kunt creëren.

De tweede les vindt plaats in het Cobramuseum waar de leerlingen van een museumdocent uitleg krijgen over Constants New Babylon: een utopische stad bestaande uit schaalmodellen van plexiglas, ijzerdraad en hout. In de laatste les gaan de leerlingen Amstelveen herinrichten.

Meer informatie over het programma Cultuureducatie Amstelveen is te vinden op www.cultuureducatie-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.