Bijgewerkt: 2 december 2023

Programma Alzheimer Café Amstelveen in augustus 2016

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Alzheimer Café Amstelveen
11-08-2016

Gastspreker Rietje Eggers, docente verpleeg- en omgangskunde èn ervaringsdeskundige, zal vertellen over de positieve invloeden van aromatherapie bij mensen met dementie tijdens het Alzheimer Café Amstelveen op 25 augustus 2016.

Aromatherapie maakt gebruik van de invloed van geuren op de hersenen en op het gedrag. Je kunt met behulp van zuivere geuren iemand zintuiglijk prikkelen en de geest stimuleren. Bij mensen met dementie kan aromatherapie een krachtig middel zijn tegen onrust. Maar ook kan je met geuren een vorm van contact maken als woorden niet (meer) toereikend zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Verpleeghuis 'De Luwte' in mei 2016


Rietje Eggers zal uitleggen wat Aromatherapie kan betekenen voor mensen met dementie maar ook voor hun mantelzorgers. Zij zal van de meest gebruikte aroma’s uitleggen wat de werking is en een demonstratie geven van een handmassage. Inlichtingen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Locatie: Woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.