Bijgewerkt: 30 september 2023

Prinses Irene heeft wereld's eerste Airport Park geopend

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
10-05-2011

Op dinsdag 10 mei 2011 is het Airport Park op Amsterdam Airport Schiphol officieel geopend door Prinses Irene, oprichter en voorzitter van het NatuurCollege, en Maarten de Groof, Executive Vice President en CCO van Schiphol Group. Passagiers werden tijdens de opening verrast met een picknick in het park.

Het Airport Park is een omgeving van rust, groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een stadspark. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras. Het parkgevoel komt tot leven door mixed reality.

Bijvoorbeeld door afbeeldingen op de wanden van bekende parken in de hele wereld. Maar ook door projectie van vlinders, en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen komt het parkgevoel tot leven.

Airport-Park Amstelveen
(Foto Amsterdam Airport Schiphol - 2011)

Airport Park op Schiphol onder het panoramaterras


Net als in grote steden vormt het Airport Park een baken van rust. Passagiers kunnen ontspannen tussen bomen in met klimop bekleedde designstoelen, of genieten van een drankje en hapje aan de houten picknickbanken. Een 130 jaar oude boom dient als wegwijzer voor alles wat het park heeft te bieden.

Duurzame toepassingen

In het park zijn verschillende duurzame toepassingen te vinden. Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daglicht wordt binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels.

Airport-Park Amstelveen
(Foto Amsterdam Airport Schiphol - 2011)

Airport Park op Schiphol met een boom in het midden


Horeca en services

In een Airport Park mogen horeca en services niet ontbreken. Reizigers genieten in het Park Café van ondermeer fair trade koffie, verse sappen en hamburgers op biologische broodjes. Passagiers nemen hun hapje en drankje mee naar het buitenterras of nemen plaats in het park. Aan de rand van het park zijn er stopcontacten voor laptops en andere apparatuur die opgeladen moet worden.

Schiphol Europe's Preferred Airport

Schiphol wil Europe's Preferred Airport zijn en blijven. Dat betekent dat passagiers ervoor kiezen om via Schiphol te reizen. Kiezen voor Schiphol omdat Schiphol veel meer is dan alleen een luchthaven, maar een dynamisch knooppunt waar mensen zich welkom voelen en waar werelden elkaar ontmoeten, zoals in een moderne stad.

 Om deze ambitie waar te maken wil Schiphol continue voorop lopen. Schiphol bereikt dit door te luisteren naar passagiers en in te spelen op hun wensen en door passagiers te blijven inspireren en verrassen. Met het innovatieve Airport Park, een gastvrije en inspirerende plek waar mensen aangenaam kunnen verblijven, ontspannen, eten en drinken in een groene omgeving, maakt Schiphol deze ambitie wederom waar.

Conceptontwikkeling en design

Het innovatieve parkconcept waarbij de oorspronkelijke functie van wachtgebied is gekoppeld aan het parkthema is ontwikkeld door Amsterdam Airport Schiphol. Het interieur is ontworpen door Maurice Mentjens. De opening van het Airport Park is mede mogelijk gemaakt door het NatuurCollege.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.