Bijgewerkt: 26 september 2023

Presentatie seizoenbrochure Schouwburg

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb.com
21-04-2007

Op vrijdagmiddag 20 april 2007 vond de officiële presentatie plaats van de nieuwe seizoenbrochure 2007/2008 van de Schouwburg Amstelveen. Er kwamen meer dan 200 honderd Schouwburg bezoekers en raadsleden van Amstelveen naar de presentatie.

Enjoyit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Jonge dansers van de groep Enjoyit creëerden een goede sfeer
Enjoyit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Dansgroep Enjoyit tijdens de uitvoeringEerst bewezen de jonge danseressen van de nieuwe dansgroep Enjoyit hun kwaliteiten en daarna heeft Hind ( van Idols) een gevoelige soul-show opgevoerd. Het werd een feestelijke bijeenkomst en de gasten werden verwelkomd door directeur Dominique Deutz. Het 1ste exemplaar van de seizoenbrochure van de Schouwburg werd overhandigd aan wethouder cultuur de heer Frans Hellendall.

Deutz
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Dominique Deutz vertelt over het nieuwe programma van de Schouwburg. Zij bedankte de toewijding van alle medewerkers en de steun van de gemeenteWethouder cultuur van de Gemeente Amstelveen hield daarop een toespraak:

Dames en Heren,

Vorig jaar sprak ik op deze plek van “een komend seizoen om je vingers bij af te likken”, zo veel aanbod voor elk wat wils. En ik kan u meedelen: dat heeft u gedaan. Het huidige seizoen loopt nog, maar het is al zeker dat de Schouwburg voor het eerst de magische grens van 100.000 bezoekers bij voorstellingen gaat doorbreken. Het is een stijging van ten minste 5% ten opzichte van het vorige recordseizoen 2004-2005. Mijn complimenten hiervoor aan de Dominique, Joop en alle medewerkers.

Hellendall  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Frans Hellendall tijdens zijn toespraak


Want laten wij niet vergeten dat dit niet vanzelf gaat. Er is veel voor nodig: uiteraard een aantrekkelijke programmering, maar ook goede service, gesmeerde techniek en een fijne ambiance. Daarnaast is er slim ingekocht, waarbij goed is ingespeeld op de vraag door veelgevraagde voorstellingen bij de abonnementhouders snel bij te boeken.


Schouwburg  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het publiekDit bezoekersaantal is knap, zeker als je bedenkt dat landelijk er op dit moment een behoorlijk geweeklaag is over te veel zalen en te weinig bezoekers. Nederland is inderdaad het land met de hoogste theaterdichtheid ter wereld. Zo zou toneel – nota bene de ontstaansgrond voor schouwburgen - geen bezoekers meer trekken.Mijn collega Gehrels in Amsterdam overweegt om het splinternieuwe Muziekgebouw aan ’t IJ vanwege de misère dan maar te verkopen. En de nieuwe minister voor cultuur Plasterk pleit voor ‘de terugkeer van het schellinkje’, heel goedkope plaatsen om toch maar bezoekers te trekken. Of die dan ook moeten blijven staan zoals vroeger is niet helemaal duidelijk.


Schouwburg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De lading programmaboeken in de deuropening wachten om uitgedeeld te wordenOnze Schouwburg heeft dat niet nodig, maar is wel op eigen manier vernieuwend bezig. De lunchpauzeproducties, een experiment in het huidige seizoen, zijn aangeslagen en daar komen er meer van komend seizoen.

Schouwburg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Jan Verschoor directeur van het Museum vd Togt en Hetty Tjalkens van de Kunstuitleen waren ook aanwezigOok aan mijn vorig jaar geuite wens tot meer samenwerking, zowel binnen de cultuursector als daarbuiten, wordt voldaan. Zo zijn er nu met alledrie de middelbare scholen convenanten getekend voor het opvoeren van schoolproducties. Daar ben ik blij mee maar ik wil verder gaan. In samenspraak met de Amstelveense cultuursector gaan wij  in beeld gaan brengen waar nog verdere verbetering mogelijk is door buiten de kaders te kijken.

Gisteren kwam de nieuwe, jaarlijkse Atlas van Nederlandse gemeenten van onderzoeksbureau Nyfer uit. Amstelveen had weer de eerste plaats op de sociaal-economische index, waarin zaken gemeten worden als het opleidingsniveau van de bevolking. In de algemene index was dit jaar een zwaarder gewicht toegekend aan culturele voorzieningen, omdat die voor mensen heel belangrijk zijn voor de woon-aantrekkelijkheid van gemeentes.

Ik ben trots dat Amstelveen hierin plaats vier inneemt, als eerste middelgrote gemeente na drie grote gemeenten. Juist de aanwezigheid van podiumkunsten blijkt belangrijk te zijn, waarvoor ik naast de Schouwburg uiteraard ook het poppodium P60, theater Griffioen en het poppentheater wil noemen.


Bij de Schouwburg ben ik ook onder de indruk van het succes van de internetverkoop, mede te danken aan de mogelijkheid van stoelkeuze bij boeken. De internetverkoop is dit seizoen gestart en inmiddels wordt op die manier al één op de drie kaartjes verkocht! Dus zal dit voor het nieuwe seizoen ook mogelijk zijn bij de abonnementen.

Over het programma wil ik niet veel zeggen, daar kunt u zelf kennis van nemen. Uit de krant heb ik begrepen dat Dominique eigenlijk alles heeft binnen gehaald waar zij haar zinnen op had gezet, dus dat moet goed zitten. Het afgelopen seizoen heb ik ook menige voorstelling bezocht en dus het nodige kunnen lachen en huilen in de Schouwburg. Dat veracht ik komend seizoen zeker weer te doen.

Eén ding wil ik er nog speciaal uitlichten. Komend seizoen organiseert de Schouwburg het Stadspleinfestival. Dit is in het kader van de afspraak dat sinds vorig jaar niet meer de gemeente maar de cultuurinstellingen dit bij toerbuurt organiseren.

De Schouwburg is daarbij met het idee gekomen om aan het Stadspleinfestival ’s avonds een concert te verbinden. Een concert voor de Amstelveense bevolking, gratis op het plein.  Veel wensen van de gemeente komen zo prachtig samen: laagdrempelige cultuur, internationale oriëntatie, citymarketing, verlevendiging van het stadsplein en service aan de burgers. U zult begrijpen dat ik meteen gegrepen was voor het idee. Ik hoop dat het zo aanslaat dat wij er een jaarlijkse traditie van maken.

Dus noteert u alvast zaterdag 15 september in uw agenda voor een waar spektakel op het stadsplein. De Europese première van de Japanse slagwerkgroep TAO mag u niet missen! Deze wordt u aangeboden door de gemeente Amstelveen, met dank aan de Schouwburg voor de organisatie. En ook voor het overige wens ik u allen weer een heel aangenaam Schouwburgseizoen toe.

Dank u wel.


 


Hind Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Zangeres Hind zong gevoelige jazzy en soul nummers met een arabisch tintje
Schouwburg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De gasten luisteren naar de gevoelige muziek
Schouwburg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Hind werd door een gitarist begeleid
Zie verder onze webgallery
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.