Bijgewerkt: 22 juli 2024

Presentatie nieuwe boek over het 85-jarig Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
27-06-2019

Wethouders Laurens Ivens (SP) Wonen, Bouwen, Openbare Ruimte, Groen van Amsterdam en Herbert Raat (VVD) Kunst en Cultuur van Amstelveen namen op 27 juni 2019 gezamenlijk het boek 'Het Amsterdamse Bos - Een geschiedenis' in ontvangst. Het boek verschijnt ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het Bos. Het beschrijft het ontwerp en het gebruik van het Amsterdamse Bos door de jaren heen.

Het boek gebruikt het schetsontwerp van Cornelis van Eesteren en Jakoba Mulder als vertrekpunt om te beschrijven hoe de beide ontwerpers zich lieten inspireren door buitenlandse parken. In Frankrijk, Duitsland en Engeland ontdekten zij wat nog aan hun ontwerp ontbrak. Uit Engeland kopieerden zij het vrije gebruik van de grasvelden. De naaldbomen op de Heuvel doen denken aan het Schwarzwald of Beieren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Stilleven in het Amsterdamse Bos


Trendsettend voor naoorlogse recreatieparken. Het Bos in zijn huidige vorm is nog steeds een voorbeeld voor andere ontwerpers. Delegaties uit China, Zuid-Korea, Italië en Engeland laten zich graag uitleggen hoe natuur en recreatie hand in hand gaan. Het boek 'Het Amsterdamse Bos – een geschiedenis' van Sophia Dupon en Jouke van der Werf verschijnt 27 juni bij uitgeverij Thoth en kost € 15,-. Het is verkrijgbaar bij alle boekhandels. De uitgave is tot stand gekomen dankzij steun van het BPD Cultuurfonds, de Vrienden van het Amsterdamse Bos en de gemeente Amstelveen. Zie voor meer informatie ook: www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/monumenten/erfgoed-week/amsterdamse-bos-boek/ Kijk ook op: www.facebook.com/amsterdamsebosAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.