Bijgewerkt: 26 september 2022

Pratende hoofden op het Stadsplein

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Weekblad
14-06-2007

2007 is in Amstelveen het ‘Jaar van Respect’. In het kader daarvan vinden dit jaar nog tal van activiteiten plaats, waaronder een groot interactief kunstproject op het stadsplein getiteld ‘Respect Talking Heads’, of ‘geef respect jouw gezicht’.

Botschuijver Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Theo Botschuijver voor een foto die de cover was van de Pink Floyd LP "Animals" (1977). De creatie van het vliegende varken, hier ter grootte van een punaise te zien, had in werkelijkheid een lengte van 20 meter.De foto van de heer Botschuijver was tijdens de Atelierroute 2005 gemaaktVoor dit project kunnen bezoekers zichzelf in de bibliotheek op video opnemen met een korte gesproken boodschap over respect. De beelden worden vervolgens op het Stadsplein geprojecteerd op twee zes meter hoge koppen aan de wand van de schouwburg.

Het project is opgezet door de kunstenaar Theo Botschuijver en blijft werken tot 15 november, de landelijke Dag van Respect. Doel is dat zoveel mogelijk Amstelveners hun visie geven en hen te inspireren. De projecties zijn onderdeel van een groter scala aan activiteiten.

Project: Respect Talking Heads


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.