Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Praktisch verkeersexamen 2018 voor Amstelveense leerlingen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-05-2018

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) voert de gemeente Amstelveen op 22 en 24 mei 2018 het praktisch verkeersexamen in Amstelveen uit. Nadat de leerlingen een theoretisch examen hebben afgelegd, volgt het praktijkexamen. Doel hiervan is dat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 leren zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Maaike Veeningen demissionair wethouder Verkeer met de leerlingen tijdens het praktisch verkeersexamen voor de Kruiskerk


Bij het praktische verkeersexamen wordt een route uitgezet met speciaal geplaatste verkeersborden. Op acht punten in het parcours houden vrijwilligers, vaak ouders van leerlingen van andere scholen, in de gaten of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. In totaal doen dit jaar 563 Amstelveense leerlingen mee aan het examen. Maaike Veeningen demissionair wethouder Verkeer gaf dinsdag 22 mei 2018 het startschot voor het examen van leerlingen van openbare school voor speciaal basisonderwijs De Schakel: Het is ontzettend belangrijk dat jongeren weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Zeker de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. De veiligheid van kinderen in het verkeer staat voorop. Dit verkeersexamen kan daar een steentje aan bijdragen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.