Bijgewerkt: 14 juli 2024

Praktisch verkeersexamen 2017 voor leerlingen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-05-2017

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft de gemeente Amstelveen op 16 en 18 mei 2017 het praktisch verkeersexamen in Amstelveen uitgevoerd. Nadat de leerlingen een theoretisch examen hebben afgelegd, volgt het praktijkexamen. Doel hiervan is dat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 leren zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Vlnr: Cor Maas adviseur verkeerseducatie, Saskia Groot Koerkamp van VVN, Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer, Tom uit groep 7 van basisschool Piet Hein, Jo Jannink van VVN en verkeersdeskundige Nynke Pranger bij de start van het verkeersexamen


Bij het praktische verkeersexamen wordt een route uitgezet met speciaal geplaatste verkeersborden. Op acht punten in het parcours houden vrijwilligers, vaak ouders van leerlingen van andere scholen in de gaten, of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. In totaal hebben 528 Amstelveense leerlingen dit jaar meegedaan aan het examen. Dit jaar doen de meeste basisscholen in Amstelveen mee aan het praktisch verkeersexamen.

Wethouder verkeer Jeroen Brandes gaf het startschot voor het examen van de leerlingen van de Piet Heinschool: 'Het is ontzettend belangrijk, dat kinderen weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Zeker de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. De veiligheid van kinderen in het verkeer staat voorop. Dit verkeersexamen kan daar een steentje aan bijdragen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.