Bijgewerkt: 2 maart 2024

Positief evaluatie van het eerste seizoen van Poel's Up 2017

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-12-2017

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over het eerste seizoen van het outdoor funcenter Poel's Up:

'Geachte raad,

Op uw verzoek informeer ik u over het eerste seizoen van Poel's Up. De start van het seizoen begon veelbelovend door het mooie weer. Ook was er veel media aandacht. In de eerste week na opening werd Poel's Up geconfronteerd met een inbraak. Bij de start van de zomervakantie was er een duidelijke dip in de omzet, waarschijnlijk door een combinatie van minder goed weer en blauwalg, waardoor niet gesuppt kon worden. (suppen= stand-up paddling= peddelsurfen is een vorm van golfsurfen op een surfplank met een lengte van minimaal 3 meter en een peddel, afkomstig uit Hawaii red.)

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken tijdens de commissievergadering Burgers en Samenleving op 29 november 2017


In de zomervakantie was Poel's Up dagelijks open van 11.00 - 18.00 uur. Het is niet haalbaar na 18.00 uur open te zijn; de doelgroep (ouders met jonge kinderen) gaat naar huis om te eten en langer openblijven vergt extra personeelskosten. Poel's Up was voor reserveringen van groepen vanaf 15 personen wel altijd open tot 22.00 uur. De waardering van Poel's Up is goed. Op Facebook is de score 4,7 (uit 5) en het bedrijf werd genomineerd in de categorie Starters bij de verkiezing van de Amstelveense Ondernemer van het jaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Melissa en Rob de Ruyter, de eigenaren van stadsstrand Poel's Up tijdens het openingsfeest van hun funcenter op zaterdagmiddag 13 mei 2017


Ondanks de hierboven beschreven tegenvallers, werd van de omzetprognose voor bijna 90% gerealiseerd. Het bad ontving 2.400 individuele zwemmers en daarnaast de nodige groepen voor suppen op de Poel. Het betreft veel scholen, maar ook bedrijfsuitjes met een combinatie van barbecue en sporten. Daarnaast komen veel passerende wandelaars in het Amsterdamse Bos binnen voor een versnapering.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De jonge zwemmers in het verwarmde waterbad van Poel's Up


Toekomst. De ondernemer ziet mogelijkheden om volgend seizoen (en daarna) door te gaan. Hij ziet daarnaast graag, dat het gebied bij de Poel in gezamenlijkheid met de schaatsclub en anderen ontwikkeld wordt tot een recreatieve toegangspoort naar het Amsterdamse Bos. Dat wordt in 2018 bekeken. De ondersteunende rol van de gemeente in de aanloop naar de exploitatie van het zwembad is inmiddels teruggebracht. Poel's Up wordt beschouwd als een reguliere onderneming binnen het Amstelveense Midden- en Klein Bedrijf.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, M. Veeningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.