Bijgewerkt: 24 juli 2024

Populaire websites werden gekaapt

Nieuws -> Internet

Bron: Nationaal Cyber Security Center
06-08-2013

Via duizenden websites, waaronder de populaire websites, zoals Nederlands Dagblad (nd.nl) en Conrad (Conrad.nl), is tussen 4 en 5 augustus 2013 kwaadaardige software verspreid, waardoor de pc's van bezoekers van deze websites mogelijk besmet zijn met kwaadaardige software, meldt het Nationaal Cyber Security Center.

Op het moment, dat je een van de websites hebt bezocht en er werd een lege webpagina getoond met als titel, in het tabblad, van je de browser ‘Site under construction’ heb je de website die de kwaadaardige software verspreidde bezocht.

construction Amstelveen
Hoe los ik het op?

Omdat er tijdens deze aanval mogelijk kwaadaardige software is geïnstalleerd, adviseren we om je computer te controleren met een up-to-date virusscanner. De online virusscanner Virustotal laat wel zien, dat de malware nog nauwelijks wordt herkend, we raden dan ook aan om je computer de komende paar dagen te blijven controleren. Op het moment, dat er meer informatie beschikbaar is zullen we deze informatie hier vermelden.

Daarnaast raden we je aan om:  • de veiligheidscheck van de banken uit te voeren als je gebruik maakt van internetbankieren,

  • ervoor te zorgen, dat je virusscanner voorzien is van de laatste updates om de kans zo groot mogelijk te maken, dat je virusscanner besmettingen herkent,

  • gebruik te maken van een firewall en

  • de laatste updates van software op je pc te installeren.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.