Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Poptempel P60 is één dag de grootste platenzaak van Noord-Holland

Nieuws -> P60

Bron: P60
09-01-2015

Bij P60 wordt op zondag 22 februari 2015 in samenwerking met Dynamite Beurzen een grote internationale CD, DVD, en Platenbeurs gehouden. P60 is dan voor een dag omgetoverd tot de grootste platenzaak van Midden Nederland met een toonbank van meer dan 140 meter. Het wordt deze zondag dus weer volop genieten voor de echte muziekliefhebber die even gezellig de beurs kan bezoeken om te snuffelen tussen de vele aanbiedingen.

De LP is de laatste tijd duidelijk bezig aan zijn comeback. Steeds meer Gouwe Ouwe worden opnieuw geperst en ook nieuwe items verschijnen steeds vaker ook op LP. Het zal je verbazen hoeveel er nog bewaard is gebleven. Dan hebben we het nog niet alleen over platen die uit een stoffige zolder tevoorschijn zijn gekomen en na een rondreis over vele rommelmarkten bij de kringloop zijn afgegeven, maar ook over leuke, goede en zeldzame exemplaren uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, die de drank, drugs en rock & roll maar net hebben overleefd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Een DECCA LP op de platenspeler. Decca Records begon als een Britse platenlabel in 1929, opgericht door Edward Lewis. De naam 'Decca' afgeleid van een draagbare grammofoon, genaamd de 'Decca Dulcephone' gepatenteerd in 1914 door muziekinstrument makers Barnett Samuel en Zonen. Tegenwoordig distribueert Decca platen van de Universal Music Group jazz bedrijven, geleid door Verve Records, samen met de klassieke muziek bedrijven als Decca Classics, Philips en Deutsche Grammophon


Dynamite noemt het “van Rock tot Klassiek”, maar ook alles wat ertussen valt is aanwezig. Zoals Jazz, Blues, R&B, Rock&Roll, Beat, Punk, Funk, Reggae, Country, Nederbeat, Indo Rock, Metal, Hard Rock en ga zo maar door, alle genres zijn vertegenwoordigd. En dat op grammofoonplaat, CD en DVD; zowel nieuw als tweedehands en in alle prijsklassen. Al bij al een beurs die door de echte muziekliefhebber niet gemist mag worden.

Door de hernieuwde belangstelling voor vinyl is het voor veel mensen leuk om de zolder eens op te ruimen en te kijken of hun vinyl verzameling nog wat is voor de verzamelaar. Het is ten slotte toch zonde als ze maar op zolder stof staan te verzamelen. Aanmelden voor een stand op de beurs kan via www.dynamitebeurzen.nl Zondag 22 februari 2015 // deur open 11:00 // aanvang 11:00 // deur € 4. Let op: er is geen voorverkoop, tickets zijn € 4 en worden aan de kassa op de dag zelf verkocht. Meer informatie: http://www.p60.nl/agenda/931 Adres: P60 Stadsplein 100a, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.