Bijgewerkt: 25 mei 2024

Polsstokgala op Stadsplein

Nieuws -> Sport

Bron: A-Point
11-08-2006

Het begon in 1997 als demonstratie bij een braderie tijdens het Aalsmeerse bloemencorso. Nu is het A-Point Polsstokgala uitgegroeid tot een internationaal topsportevenement in het centrum van Amstelveen. Met een officieus marktrecord van 5.63 meter op naam van Christian Tamminga en Björn Otto.

De hoofdsponsor van dit evenement is de A-Point Groep, een organisatie die een aantal automerken in en rond Amsterdam vertegenwoordigt: Volkswagen, Skoda, Porsche, Seat en Volkswagen bedrijfsauto's.

De wedstrijd wordt gesprongen op een volledige polsstokaccommodatie. De landingsmat wordt met extra kussens geschikt gemaakt voor hoogten boven de 5.50 meter, de aanloop ondergaat een vlaktemeting en valt door z'n snelheid erg in de smaak bij de springers.

Bij het A-Point Polsstokgala zijn al veel atleten te gast geweest: van talentvolle jonge Nederlandse springers tot atleten uit de Europese en zelfs wereldtop.

Wereldkampioen Rens Blom, Christian Tamminga, Laurens Looije, Robbert-Jan Jansen, Wout van Wengerden, Björn Otto (D), Lars Börgeling (D), Richard Spiegelburg (D), Chnstoff Gross (D), Phillip Leugermann (D), Kevin Rans (B) en ex-Europees kampioen Alexander Averbukh (Israël) zijn enkele van de springers die onze gast waren.

De sprongen worden begeleid door de muziekkeuze van de springers zelf en ondersteund door handgeklap van het publiek.


Tijd en plaats: zaterdag 2 september 2006 Stadsplein Amstelveen


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.