Bijgewerkt: 18 juni 2024

Politiek verzet procedure voor oud Eneco-gebouw

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-10-2005

Er groeit politiek verzet tegen de procdure rond de herontwikkeling van het voormalige Eneco-gebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan.

„Zeven ontwikkelaars werden uitgenodigd voor een soort beauty contest," aldus GroenLinks fractievoorzitter S. Mager. „De opdracht was een functieprogramma te ontwikkelen voor het gebied. Alle zeven hebben ze dat gedaan en wat krijgen wij te zien? Alleen de winnaar van de beauty contest. Eén functieprogramma van één kandidaat met het verzoek die goed te keuren."

Mager vindt het plan dat het college voorstelt niet geweldig. „Een hotel en seniorenflats. Na veel soebatten heb ik meer plannen kunnen inzien. Daar zat bijvoorbeeld ook een bioscoop bij en jongerenhuisvesting. Dat spreekt ons meer aan." Gisterenavond is er in commissieverband over gesproken.

Onder de titel 'Amstelveen Arch' komt de ontwikkelaar Steenhart Onroerend Goed Advies met een functieprogramma voor een „hotel met comfortappartementen voor met name senioren rond een atrium," aldus een ambtelijk advies. „Rond het atrium is op de onderste twee verdiepingen een rijk programma gedacht van wonen, werken, welness en recreëren."

Wat vooral in de plannen opvalt is het volume: het nieuwe plan telt maar liefst 25.000 vierkante meter, terwijl het Eneco-gebouw 3.200 vierkante meter groot is.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.