Bijgewerkt: 26 mei 2024

Politiecontrole van brom- en snorfietsen in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
16-06-2021

Dinsdagmiddag 15 juni 2021 zijn er op diverse locaties in Amstelveen brom- en snorfietscontroles gehouden. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van de rollerbank- meldt het Politie Basisteam Amstelveen op Facebook.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2021)

Tijdens de rollerbankcontrole worden de banden en de vering, de motor en het brandstofsysteem, de remmen, verlichting en de overschrijding van de maximale constructiesnelheid 45 km/h en de 25 km/h van de scooter gecheckt door de politie. De eventuele boetes zijn tussen de 60-190 euro per overtreding


In totaal zijn er 55 brom-/snorfietsen gecontroleerd. Daarbij is 41 keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen en 17 zogenaamde 'Wachten Op Keuren' meldingen. Voordat deze brom-/snorfietsen weer de straat op mogen moeten zij eerst gekeurd worden door het RDW. De processen-verbaal werden opgemaakt ter zake: snelheid, mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder helm, technische gebreken en negeren stopteken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.