Bijgewerkt: 19 april 2024

Politieberichten Amstelveen week 21-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
31-05-2018

Politie Amstelveen meldt in het weekbericht van 21-2018 op Facebook: Naast onze andere werkzaamheden hebben we afgelopen week 110 meldingen verwerkt. Hieronder een update van wat we zoal tegen gekomen zijn:

• Afgelopen weekend zijn we druk geweest met twee leuke Festivals in het Amsterdamse Bos. Vrijdag 25 mei het Diynamic Festival en zaterdag 26 mei het 909 Festival. We hadden er prachtig weer bij.

• Een oplettende buurtbewoner ziet een onbekend voertuig voor de deur staan. Het blijkt een gestolen voertuig te zijn. Wij hebben ervoor gezorgd dat het voertuig afgesleept is en hebben de eigenaar in kennis gesteld.

- Buiten dat er een gestolen voertuig in Amstelveen teruggevonden werd, zijn er ook twee auto’s gestolen afgelopen week.

• Drie inwoners van Amstelveen kwamen er deze week achter dat hun fiets gestolen was.

• We hebben al eerder kunnen vermelden dat we flink wat inbrekers aan hebben kunnen houden. Dit hebben we op heterdaad kunnen doen door goede en alerte meldingen van buurtbewoners en buiten heterdaad door de inzet van onze rechercheurs. Daarnaast heeft ons inbrakenteam zich dag en nacht ingezet om een groep inbrekers te ontmaskeren. We zijn trots om deze week te kunnen vermelden dat er geen inbraken zijn geweest in Amstelveen. Wij blijven actief jagen op inbrekers, maar hebben de hulp van buurtbewoners hard nodig!

Blijf ons bellen bij verdachte situaties en kijk goed wat je zelf kunt doen om je huis te beschermen tegen inbrekers/insluipers. https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/

• Vijf personen hebben we bezocht omdat ze nog een boete of vordering open hadden staan.

- 1 persoon had nog een hechtenis van 20 dagen tegoed

- 1 persoon moest direct 300 euro betalen

- 1 persoon moest DNA afstaan

• Bij drie winkeldiefstallen werden 4 verdachten aangehouden.

- Twee minderjarige dames hadden make up gestolen

- Een meerderjarige dame stal snoep uit de supermarkt. Zij blijkt meerdere problemen te hebben. We hebben de juiste hulp ingeschakeld om haar te helpen.

• Acht keer kregen we de melding geluidsoverlast. Dit betroffen voornamelijk huisfeestjes waar de buren overlast van ondervonden. In een (1) geval blijkt het te gaan om langdurend overlast waar meerdere buren overlast van ondervinden. De wijkagent en de gemeente gaan hiermee aan de gang om overlast in de toekomst te verminderen/voorkomen.

• Twee personen werden betrapt op het rijden onder invloed. Ze hadden (veel) te veel alcohol gedronken.

- Mevrouw blies 1200 µgl. - Meneer blies 815 µgl. Voor een beginnend bestuurder is de grens 88 µgl en voor een ervaren bestuurder 220 µgl. Ze zijn hun rijbewijs voorlopig kwijt.

• Zeven personen hadden onze hulp nodig omdat ze verward/onwel bleken.

- Een buurtbewoner treft een zeer verwarde man aan. Gelukkig heeft de man een identiteitskaart bij zich. We hebben de man overgedragen aan familie die voor verdere opvang zorgen.

- Een surveillerende motoragent ziet een dame onkruid vanuit de bosjes plukken en opeten. Als de agent de dame aanspreekt komt zij verward over. Hij heeft voor de juiste hulp en opvang gezorgd.

* Een motoragent betrapte de bestuurder van een bromfiets op meerdere overtredingen. De bestuurder reed met zijn bromfiets op een fietspad waar brommers niet mogen rijden met een veel te hoge snelheid. De bestuurder blijkt ook nog eens geen rijbewijs te hebben. Op bureau verklaart hij dat hij de brommer zonder toestemming van zijn broer meegenomen te hebben. De nieuwe schoenen die hij net gekocht had zal hij terug moeten brengen om zijn boetes te kunnen betalen.

Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Bel bij spoed 112. Geen spoed 0900 8844Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.