Bijgewerkt: 13 april 2024

Politiebericht Amstelveen week 51-2017

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
26-12-2017

De Politie Amstelveen meldt op haar Facebookpagina op 26 december 2017, dat naast hun andere werkzaamheden hebben ze deze week 174 meldingen verwerkt. Hieronder een samenvatting van wat ze tegengekomen zijn:

• De eerste meldingen #overlast vuurwerk# komen al binnen. Het is slechts toegestaan om vuurwerk af te steken tussen 31 december 2017 18:00 uur en 1 januari 2018 02:00 uur. U kunt een boete krijgen voor het afsteken van vuurwerk buiten de genoemde tijden. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen in aanmerking komen voor een HALT-straf. Is er sprake van bezit, verkopen of afsteken van illegaal vuurwerk, dan wordt de straf bepaald door het OM. Dat kan variëren tussen een (flinke)geldboete of zelfs gevangenisstraf.

• Vier personen hebben van ons een bezoekje gehad omdat ze nog een boete, of vordering open hadden staan. -Er is ruim 2.700 euro aan boetes geïnd .

• Twee personen werden betrapt op het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol. Een (1) bestuurder lukte het maar niet om de blaastest te volbrengen. Uiteindelijk is er bloed afgenomen.

* Bij drie winkeldiefstallen zijn totaal 4 verdachten aangehouden. Een (1) winkeldief bleek 82 jaar oud te zijn. Deze had diverse luxe levensmiddelen gestolen.

* 14 keer hebben we assistentie verleend bij een aanrijding zonder letsel. Collega’s waren druk bezig met de afhandeling van een aanrijding. Op dat moment botsten twee ‘kijkers’ ook op elkaar. Hoe verleidelijk het misschien ook kan zijn.... Let altijd goed op de weg en laat u niet afleiden door te kijken naar een aanrijding.

-In een bocht gleed een auto door de gladheid tegen meerdere geparkeerde auto’s. Er was behoorlijk wat schade. Door de gladheid gleed een auto tegen een lantaarnpaal, de lantaarnpaal knikte en viel tegen een woning met als gevolg een gat in de gevelplaat van de woning.

* 11 personen hadden onze hulp nodig omdat ze onwel, of verward waren. Een man kwam aan het bureau met het verhaal, dat hij op de radio gehoord had, dat de politie hem zocht. We konden de man gerust stellen, dat hij niet door ons gezocht wordt.

* 7 fietsen werden deze week gestolen deze week uit Amstelveen.

- 2 personen werden door ons aangehouden, omdat ze zich stelselmatig bezig houden met het stelen en doorverkopen van fietsen.

* 1 bromfiets werd er deze week uit Amstelveen gestolen. In de nachtdienst zagen collega’s de brommer rijden. Er zijn drie verdachten aangehouden. De jongens zijn overgedragen aan ons rechercheteam. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Spoed? 112. Geen spoed 0900 8844'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.