Bijgewerkt: 22 juli 2024

Politieagenten op straat in 'nieuw jasje'

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
13-11-2014

Vanaf 24 november 2014 steken alle politieagenten van de eenheid Amsterdam zich in een nieuw jasje. Ruim 3200 agenten in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn krijgen het nieuwe uniform. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie, dan het meer formele, huidige uniform. Collega’s in het zuiden, oosten en westen van het land zijn al in het nieuwe tenue te zien. De eenheden in het noorden volgen later dit jaar.

Het straatbeeld zal er flink door veranderen. Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest. Korpschef Gerard Bouman: "Iedere burger zal in één oogopslag zien: daar staat onze politie. Een politie die past in deze tijd. Behulpzaam en toegankelijk, maar ook stevig en stoer. Het nieuwe blauw straalt uit, dat wij − waakzaam én dienstbaar − altijd en overal voor de burger klaarstaan."Operationeel - representatief

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie of de woordvoerder op televisie nog in het huidige uniform zien. Het huidige uniform blijft ook voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

Gezag

De nieuwe kleding is zorgvuldig ontwikkeld, waarbij in een vroeg stadium politiemensen zijn etrokken. Het ontwerp is ook voorgelegd aan 1500 burgers. Korpschef Bouman: ‘Zij waren zeer positief en gaven aan, dat het nieuwe uniform meer gezag uitstraalde dan het huidige.’ Vervolgens zijn de diverse kledingstukken en materialen aan praktijk- en kwaliteitstesten blootgesteld.

Limburg als eerste

Politiemedewerkers in de Eenheid Limburg waren in juni 2014 als eersten in het nieuwe uniform gestoken. Van september tot en met december volgen de andere eenheden. Op http://www.politie.nl/onderwerpen/uniform-en-uitrusting.html u zien, hoe het nieuwe blauw er uit ziet. Medewerkers dragen de nieuwe kleding, zodra ze deze uitgereikt krijgen. Omdat het ongeveer drie weken duurt voor iedereen het nieuwe tenue heeft ontvangen, kan het betekenen, dat in uw buurt tijdelijk verschillende uniformen op straat te zien zijn. De verwachting is dat vanaf 13 december alle agenten in de eenheid Amsterdam in het nieuwe tenue werken..Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.