Bijgewerkt: 20 juli 2024

Politie zoekt pijprokende fietser

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
28-09-2010

De politie is op zoek naar een fietser in verband met een ongeval op woensdag 22 september 2010 op de Oranjebaan (ter hoogte van de grens Amstelveen / Ouderkerk aan de Amstel).

Woensdagmiddag rond 13:05 uur reed Zuidtangent lijn 300 over de Oranjebaan richting Amstelveen, toen er bij de kruising Amsteldijk-Noord plotseling een fietser overstak.

Deze man reed door rood, zonder daarbij op het overige verkeer te letten. De buschauffeur moest hierdoor een noodstop maken, waarbij twee passagiers gewond raakten. De fietser is doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten.


Grotere kaart weergeven De Oranjebaan voor de Amstelbrug

Bij het verkeerslicht stonden diverse fietsers wel voor rood te wachten. Zij moeten de man hebben gezien. De politie wil graag met deze getuigen spreken, alsook met anderen die iets van het ongeval hebben gezien en nog niet met de politie hebben gesproken. Ook wil de politie heel graag in contact komen met mensen die denken te weten wie de fietser is. Het signalement van de fietser luidt:

-Man van ongeveer 60 jaar

- Lang (rond de 1.90 meter)

- Fors postuur

- Blond haar, monnikenkapsel (kalend in de kruin)

- Pijprokend

- Bruine jas

- Tourfiets met fietstassen

Weet u wie deze man is, belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.