Bijgewerkt: 5 december 2023

Politie zoekt eigenaren gestolen sieraden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-12-2010

De politie van wijkteam Diemen / Ouder-Amstel heeft op 19 november 2010 twee mannen aangehouden in Amsterdam op verdenking van verschillende woninginbraken. Bij een zoekactie in hun huis werden tientallen sieraden aangetroffen. Om deze terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren, zijn foto’s van de sieraden geplaatst op de website www.depolitiezoekt.nl .

Sieraden Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2010)

Een van de gevonden sieraden met fotonummer: 2010197163-016


De politie kwam de verdachten op het spoor na een woninginbraak in Ouderkerk aan de Amstel in augustus van dit jaar. Naast een hoeveelheid sieraden werden ook bankpassen meegenomen. Met een van deze bankpassen is geld opgenomen.

De opnames van de beveiligingscamera’s bij de geldautomaten werden getoond aan politiemensen in de regio en daarbij werden de pinners herkend. Het gaat om twee broers van 19 en 22 jaar oud uit Amsterdam. Zij zitten nog vast.

De recherche verricht onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen sieraden. Op dit moment zijn sieraden aangetroffen die onder meer ontvreemd blijken te zijn bij zeven eerdere gevallen van woninginbraak in onder meer Amsterdam, Amstelveen en Diemen. Het vermoeden bestaat, dat de inbrekers actief waren in een veel groter gebied dan alleen de regio Amsterdam.

Enkele van de gestolen sieraden zullen op woensdag 22 december 2010 worden getoond in televisieprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. Herkent u in het programma, of op de website www.depolitiezoekt.nl  een sieraad dat u toebehoort? Neemt u dan contact op met het wijkteam Diemen / Ouder-Amstel via telefoonnummer 0900-8844.

U kunt de sieraden bekijken door hier te klikken. Herkent u sieraden als de uwe? Dan kunt u reageren via het contact formulier, of telefoonnummer op de website. Vermeld hierbij het unieke fotonummer (deze staat onderaan de foto).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.