Bijgewerkt: 18 juni 2024

Politie zoekt daders ernstige woningovervallen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
12-02-2011

De politie is op zoek naar de daders van twee ernstige woningovervallen op vrijdagavond 11 november 2011 gepleegd rond acht uur in de Hilversumstraat in Amsterdam Noord en een uur later in een woning aan de In de Korenmolen in Duivendrecht.

Overval Amsterdam Noord: In de Hilversumstraat werd rond acht uur aangebeld waarna de bewoner de deur opende in de veronderstelling dat er een enqueteur voor de de deur stond. Direct hierop kwamen er echter nog twee mannen tevoorschijn die de bewoner de woning binnendwongen.

In de woning ontstond een flinke worsteling waarbij zowel de 62-jarige bewoonster als de 63-jarige bewoner flink op het hoofd werden geslagen. Door het rumoer en hulpgeroep van de bewoners alarmeerden buren de politie. De daders zijn halsoverkop en zonder buit vertrokken.

De man des huizes ligt nog in het ziekenhuis, zijn vrouw is na behandeling inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De recherche van district Noord is dringend op zoek naar getuigen en elke andere informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze overvallers.

Overval Duivendrecht: Rond negen uur vrijdagavond werden twee bewoners in Duivendrecht eveneens overvallen. Tijdens het inparkeren van hun auto in de aan de woning grenzende garage, renden plotseling twee overvallers de garage binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de 57-jarige vader en zijn 28-jarige zoon gedwongen de woning binnen te gaan waarna men geld eiste.

De slachtoffers zijn vastgebonden en zeer ernstig bedreigd. Op enig moment heeft de 28-jarige man zich weten te bevrijden en is naar buiten gevlucht om hulp te halen. De overvallers hebben toen de benen genomen. In deze zaak vraagt de recherche van district Oost getuigen zich te melden die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak.

Of de overvallen gepleegd zijn door dezelfde daders wordt onderzocht. De politie verzoekt een ieder die informatie heeft contact op te nemen via 0900 8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.